Vies Verdes Girona, la Ruta Pirinexus Litoral

LA COSTA BRAVA AMB BICICLETA I TRANSPORT PÚBLIC

LA RUTA PIRINEXUS LITORAL

La Ruta Pirinexu són 353 quilòmetres de recorregut que uneix les comarques de Girona amb el sud de França. Està pensada per a poder-se fer per etapes. Es pot recórrer a diferents ritmes o iniciar per diversos llocs.

  • Però, què és exactament la Ruta Pirineuxus i per on passa?

Pirinexus és una anella ciclable transfronterera, una ruta circular que uneix les comarques gironines amb la Catalunya francesa. Passa per un total de 53 poblacions i 5 comarques diferents, i combina traçats de vies verdes amb altres rutes ciclables com camins rurals o carreteres amb baixa densitat de trànsit. Cal adaptar-se a l’orografia del terreny i a les vies existents.

És important ressaltar que Pirinexus no és una via verda, per tant, hi ha trams que no són accessibles a tothom. Si vas amb nenes o amb remolcs és necessari que s’informí bé de quins trams són compartits amb vehicles o amb pendents pronunciades o continuades.

  • Quin és el sentit de circulació de la ruta?

Tot i que a la guia es recomana fer-la a favor de les agulles del rellotge, i les etapes estan explicades en aquest ordre, podeu triar el sentit de la ruta segons els trams que vulgueu conèixer, la forma física o la tipologia del grup que pedala. Aquesta elecció es va fer per tal que la Tramuntana, un vent predominant a l’Empordà, vagi a favor del ciclista!

La ruta està senyalitzada en els dos sentits de la marxa.

  • Quins són els diferents terrenys i superfícies?

– Del Voló a Palafrugell: camins agrícoles, alguns d’ells asfaltats, i petits trams de carreteres secundàries. Alguns punts amb pendents elevades.

– De Palafrugell a Olot: principalment vies verdes, segregades del trànsit rodat, excepte en el tram de Sant Antoni de Calonge a Sant Feliu de Guíxols, que podem fer-lo a peu per camins de ronda o amb bicicleta per carretera.

– D’Olot a Arles de Tec: carreteres amb baixa intensitat de trànsit, excepte el tram que va de Sant Joan de les Abadesses a Camprodon, que discorre per camins agrícoles, la majoria formigonats. Alguns punts de la ruta amb pendents elevats.

– D’Arles a El Voló: principalment via verda, amb alguns trams pendents d’executar però amb alternatives que segueixen principalment camins agrícoles i alguna carretera.

  • Quines són les etapes de la Ruta?

Podeu descarregar-vos la guia de la ruta Pirinexus i veureu que Pirinexus es divideix en diferents trams, però teniu total llibertat per decidir quines etapes voleu recórrer o si voleu fer la ruta sencera!

Cadascú, en funció del seu temps, de les seves capacitats físiques o dels seus interessos, pot escollir les etapes que vulgui i crear una ruta a mida.

Recomanem no superar els 60 km de mitjana diària, per tal de poder combinar la bicicleta amb la descoberta del territori. Per conèixer el que no us podeu perdre, vegeu els Principals Atractius. Així, segons el ritme diari escollit, podem destinar entre 6 i 10 dies a fer la ruta completa.

DESCARREGA’T EL MAPA DESPLEGABLE cicloturisme – 5 IDIOMES
Consulta i coneix les etapes aquí.

Una ruta intermodal per gaudir de la natura

Per més informació visita: viesverdes.cat

Organitza:

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map