Museu Terra de l’Espluga de Francolí

MUSEU TERRA DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Horts urbans, menjar orgànic, sostenible, km 0, ecològic, bio… Cada dia inventem noves etiquetes per anomenar allò que els nostres avis ja sabien fa 100 anys. Per això, potser la millor manera d’entendre cap a on va la nostra agricultura, el nostre menjar i el nostre futur és fer un cop d’ull al nostre passat i tornar a aprendre el valor de l’esforç, la paciència o, senzillament, el que costa fer que un enciam creixi sa. La visita al Museu Terra de l’Espluga de Francolí és ideal perquè petits i grans descobreixin tot això i més, en un dels museus més moderns del nostre país.

Amb més de 5.000 metres quadrats, el Museu de la Vida Rural compta amb una extensa exposició permanent que permet conèixer com era la vida al món rural a Catalunya, i per extensió, a la Mediterrània- abans de la revolució industrial, com és en l’actualitat i com podria ser en el futur, convertint-lo en un museu etnològic de referència.

Des del coneixement que ens aporta el passat, contribuïm a imaginar entorns de futur més sostenibles on la cultura i l’educació esdevinguin elements centrals de transformació social.

A més, compta amb un gran hort-jardí etnobotànic totalment integrat en un espai lúdic i educatiu, dedicat a la preservació del medi i dels recursos naturals dels quals depèn la nostra supervivència. Complementant la temàtica del museu, aquest espai es presenta com una sala a l’aire lliure que preserva aquell saber fer que forma part de la nostra cultura i que ha de perviure en les nostres societats.

El Museu actua com a centre cultural, amb una àmplia programació d’activitats per a tots els públics i exposicions temporals, i organitzant grans esdeveniments com ara el Festival d’Educació per la Sostenibilitat o el Festival de Poesia RUSC.

No t’ho perdis i vine a descobrir el Museu de la Vida Rural, el centre cultural de la memòria, la reflexió i la transformació sostenible des del món rural.

Per a més informació, horaris i reserves, visiteu www.museuvidarural.cat

Logo Museu Terra

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
UBICACIÓ