Festa de la Fil·loxera

LA FESTA DE LA FIL·LOXERA A SANT SADURNÍ D’ANOIA

La Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia recorda com a final del segle XIX els sadurninencs van superar la plaga de la fil·loxera que va arrasar les vinyes del municipi.​

La Festa es duran a terme els dies 7 i 8 de setembre on els protagonistes seran el foc i la música.​

El 7 de setembre arrenca l’Escampada de les Fil·loxeretes. Les 30 fil·loxeretes arriben a Sant Sadurní preparades per atacar els carrers de la vila, organitzades en dos grups, comencen el seu atac per dos itineraris diferents. Es reagrupen a mig camí del recorregut on realitzen el primer assalt conjunt contra la població. Acabat aquest primer atac continuen el seu recorregut per trobar-se amb la Fil·loxera, que les espera a l’Era d’en Guineu, per acabar l’escampada amb l’atac final.

El 8 de setembre inicia la Festa de la Fil·loxera. Quan falten 5 minuts per les deu del vespre, al capdamunt del carrer raval, tots els elements estan preparats i expectatius per iniciar la cercavila on el foc i la música els acompanyaran fins a la plaça de l’església.

Els pagesos dansen plàcidament fins que de manera inesperada la fil·loxera i les Fil·loxeretes ataquen tots els ceps de la zona. Un cop han pres consciència de la importància de la plaga, els pagesos tornen a fer la seva aparició. Són els ceps de peu americà, immunes a la fil·loxera, que tornen a portar vida a la població. Per a celebrar la victòria sobre la plaga, la festa s’acaba amb una ruixada de cava.

També se celebra una cercavila infantil perquè els més petits també puguin participar en la festa.

Visualitza i descarrega’t aquí el programa.

Per a posar punt final i celebrar la victòria sobre la plaga, la festa s’acaba amb una ruixada de cava, mentre la música convida a tots els participants i al públic assistent a ballar al mig de la plaça per a celebrar la culminació d’una nova edició de la Festa de la Fil·loxera.

Per a més informació, visita www.festadelafiloxera.cat

Organitza:

Event Details
Photos
Leave a Comment

Event Details