Taller Museu Josep Busquets

Taller Museu Josep Busquets

El Taller Josep Busquets, a la masia Reduan, és un indret emblematic a la ciutat de Valls a l’Alt Camp. Aquest espai és crea per comprendre l’obra de l’artista i escultor, anomenat l’escultor de Valls. El taller es converteix en un refugi actiu on es projecta i produeix la seva obra.

Obres de l’escultor

Va ser l’encarregat de l’obra més important de la post-guerra: la reconstrucció del retaule de l’ altar major de l’ Església de Sant Joan. Des d’aleshores, la ciutat s’enriqueix de la seva obra.

Està repartida entre col·leccions privades a part del taller, també al  Museu de Valls, el i altres obres públiques que enriqueixen el teixit urbà de Valls.

El Museu

És un recorregut on veure els 50 anys de l’obra de l’escultor i observar el taller on hi treballava. Talles de fusta, guix, terracota, bronze i pedra i una mostra de dibuixos omplen l’espai expositiu. Des de l’escultura religiosa fins al nu, el tema predilecte de la seva obra.

A més, és el lloc on va realitzar algunes de les obres més rellevants: a l’era, a l’ombra dels pins i al petit taller que es troba darrere de la masia.

Visites

Per poder visitar el museu, cal demanar visita concertada, tant per a grups o individuals, per telèfon o correu.

Comarca:

Alt Camp

Categoria:

Lleure i oci

Situació:

Av. de les Comarques, 11 43800 Valls

Telèfon:

676 235 891 / 977 603 549

Leave a Comment