‘Wine bars’, l’última experiència enoturística als cellers catalans

‘Wine bars’, l’última experiència enoturística als cellers catalans

El turisme del vi enriqueix l’oferta d’activitats en un moment de plena efervescència a Catalunya i augment del seu reconeixement internacional.

Amb l’arribada del bon temps, i a les portes de les vacances, és el millor moment per descobrir la Catalunya del vi, una prestigiosa zona vitivinícola en plena efervescència, convertida cada cop més en un referent internacional.

En aquest moment de màxima expansió de la cultura del vi i l’enoturisme, els bars de vins són la darrera proposta al catàleg d’experiències dels cellers catalans per fascinar els enoturistes inquiets que van més enllà de la visita tradicional. Una nova opció per gaudir del vi de casa, conèixer cellers, territoris i paisatges diferents.

Cada vegada més cellers obren les portes als seus propis bars de vins (més coneguts amb el terme anglosaxó ‘wine bars’) i terrasses entre vinyes, o bé adapten espais singulars per servir els seus productes. Són ideals per gaudir dels vins a l’aire lliure. Els clients poden tastar els vins per copes acompanyats de degustacions gastronòmiques, música en directe o altres activitats, sense necessitat de fer una visita guiada al celler.

Catalunya, mapa de tresors vitivinícoles

Catalunya és un mapa de tresors vitivinícoles amb dotze denominacions d’origen que garanteixen el respecte per les varietats i les diferents maneres de fer de cada indret. Tot s’assembla, però mai res no és idèntic. El ‘terroir’, les varietats i els vins poden canviar d’una vall a l’altra, d’un poble al poble del costat.

En la recerca d’aquests tresors, Catalunya es mostra com un paisatge divers, on la vinya s’arrapa miraculosament en pendents de vertigen, pobla generosament planes vigoroses, guaita en penya-segats amb vistes impagables a la Mediterrània, sobreviu dalt de cims a tocar dels núvols, en terres riques, en partides pobres, en comarques seques, en valls humides, en barrancs eixuts, vora els rius, terra endins, vora el mar, en pobles remots o a tocar de la gran Barcelona.

Un laboratori a cel obert

El país va començar com a proveïdor de vins internacional en l’època romana. Avui, el vi del Priorat se serveix a les millors copes del planeta i el que elaboren la resta de productors catalans creixen de manera exponencial.

La Catalunya vitivinícola és, ara mateix, una espècie de laboratori a cel obert,  amb elaboradors valents a la recerca de la qualitat extrema, rere les varietats autòctones i en comunió amb el ‘terroir’ de cada petit bocí de terra. És com un bon cupatge de terres, història, paisatge i vins, el Cupatge Catalunya.

Per això és el millor moment per deixar-se seduir per la seva oferta enoturística, àmplia, variada i atractiva. Amb un miler de propostes, Catalunya convida a visitar cellers i tastar vins, al mateix temps que revela al visitant els trets essencials, els paisatges, el caràcter i la llarga tradició que hi ha darrera de cadascuna de les dotze denominacions d’origen catalanes.

Oller del Mas (Manresa, Barcelona)

Escollit millor projecte enoturístic de Catalunya el 2020 i considerat un dels millors cellers del món per la revista Departures Magazine. Una llar de foc 360º i una terrassa exterior amb vistes excepcionals a Montserrat presideixen el seu bar de vins, que ofereix propostes per gaudir a qualsevol hora del dia.

 Bouquet Wine Bar (Alella, Barcelona)

És el nou espai per gaudir entre vinyes dels vins honestos de Bouquet d’Alella, un projecte familiar de cultiu sostenible al Maresme en una masia d’estil gòtic d’alt valor històric. Ampli, tranquil i acollidor, al seu bar de vins fins i tot podeu tastar edicions limitades i especials difícils de trobar a botigues i restaurants, acompanyades de petits aperitius.

 Celler de Capçanes (Capçanes, Tarragona)

De la venda de vi a granel i de raïm a tercers, el Celler de Capçanes ha evolucionat a l’elaboració de vins d’alta gamma de reconeixement internacional. Per aquells que no disposeu de temps suficient per visitar el celler, ara ofereixen la possibilitat de degustar els vins a la botiga. A escollir: tast de garnatxes, kosher o premium.

Mas Blanch i Jové (La Pobla de Cérvoles, Lleida)

Parada obligatòria dins la Ruta del vi de Lleida, Mas Blanch i Jové produeix vins ecològics i de muntanya veremats a mà, “petites obres d’art destinades a produir plaer”. No us perdeu la seva vinya dels artistes, un museu a l’aire lliure ideat pel pintor Josep Guinovart amb escultures i instal·lacions de gran format.

Sant Josep Vins (Bot, Tarragona)

Aquesta cooperativa agrícola pertany a la primera generació de cellers que als anys 90 va començar a llaurar el prestigi del vi de collita pròpia de la Terra Alta. A l’agrobotiga, equipada amb una barra, teniu diverses opcions de degustació de vins seleccionats segons temporada, a més poder comprar oli d’oliva verge extra i altres productes de proximitat.

Codorníu (Sant Sadurní d’Anoi, Barcelona)

Un clàssic per viatjar a l’origen i la història del cava. L’espai gastronòmic Els Jardins de Codoníu reobre per fer aperitius, dinars o simplement degustar una copa de cava en plena naturalesa vitivinícola del Penedès, als peus de la mítica bodega modernista, declarada Monument Històric Artístic Nacional.

Perinet (Poboleda, Tarragona)

Destí ineludible, la innovadora bodega Perinet obre la seva terrassa amb vista a la vinya i la majestuosa Serra de Montsant per assaborir vins i tapes en un enclavament màgic, amb aire pur i naturalesa salvatge. Podeu gaudir-ne en copa i ampolla, així com en tastos per endinsar-vos en una veritable experiència del Priorat.

Celler La Vinyeta (Mollet de Peralada, Girona)

Al cor de l’Empordà, cal seguir de prop les propostes de La Vinyeta, un petit celler de vinyes i oliveres escollit Millor Celler de Catalunya 2018 i guardonat amb el Premi Nacional d’Enoturisme 2017. Una empresa jove, familiar, fruit de l’esforç i les il·lusions que ara amplia la seva exquisida oferta enoturística servint copes davant del celler.

Carlania Celler (Barberà de la Conca, Tarragona)

Carlania  Celler és l’última incorporació a la Ruta del Trepat, per descobrir la varietat autòctona trepat de la Conca de Barberà. Als vespres, durant els mesos d’estiu, serveixen els seus vins biodinàmics a copes a l’exterior del celler, amb precioses vistes al poble i acompanyats de bona música.

 Eco Winebar Suriol (Font-Rubí, Barcelona)

Reflex del Penedès més tradicional, la família Suriol acaba d’inaugurar el seu propi bar de vins ecològics a la finca mil·lenària que conreen al Castell de Grabuac. Els visitants podeu escollir els productes que desitgeu, us els posen al cistell i podeu degustar-los a qualsevol espai del celler, interior i exterior.

Celler Mas Vicenç (Cabra del Camp, Tarragona)

Re-evolucionant la tradició amb els seus vins moderns i atrevits i promovent l’enoturisme amb passió des de la comarca de l’Alt Camp, Mas Vicenç obre de bat a bat els mesos de temporada alta. Podeu degustar la seva col·lecció de vins al celler i fer ús de l’agrobotiga.

Per a més informació visiteu www.catalunya.com
                       
Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map