Visites guiades culturals al Ripollès

Rutes per Catalunya, Ripollès

Visites guiades culturals al Ripollès

Descobriu el patrimoni cultural, la història i les llegendes del Ripollès acompanyats d’un guia especialitzat.

Visiteu els grans monestirs de Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses, passegeu pels carrers de la vila de Camprodon per conèixer els edificis més emblemàtics, endinseu-vos en els escenaris del mític Comte Arnau, descobriu el passat cultural de la població en la producció i còpia de manuscrits i observeu de primera mà com es treballava el ferro.

A més de les anteriorment citades s’organitzen altres visites guiades de forma esporàdica.

Estigueu sempre al dia de les novetats i consulteu el calendari de visites guiades culturals mensuals a l’Agenda Turística del Ripollès

Visita guiada al Conjunt Monàstic de Santa Maria de Ripoll

Fundat a finals del segle IX pel Comte Guifré el Pelós, el conjunt Monàstic de Ripoll esdevingué un dels centres culturals més importants de l’Europa medieval.

Descobreix la història del bressol de Catalunya tot passejant per la Basílica, el Claustre, la Necròpoli i contemplant la majestuosa Portalada del segle XII, candidata a ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Calendari de visites

Visita guiada al Monestir de Sant Joan de les Abadesses i la vila vella

El Monestir de Sant Joan de les Abadesses és un dels monuments més importants del Romànic català on en destaca el conjunt escultòric del Davallament o del Santíssim Misteri.

Després d’un recorregut per l’església i el claustre podreu descobrir la vila tot resseguint la seva història, llegendes i tradicions.

Calendari de visites

Visites guiades a Camprodon

Descobriu la història de Camprodon en un passeig pel casc antic de la vila. El recorregut us permetrà conèixer el patrimoni arquitectònic de la vila des de l’època medieval fins als edificis modernistes construïts arran de l’arribada dels primers estiuejants.

Calendari de visites

Visita guiada i taller a l’Scriptorium de Ripoll

L’Scriptorium de Ripoll és una exposició permanent que, d’una manera interactiva i didàctica ofereix la possibilitat de conèixer el passat cultural de la població i la importància que el Monestir de Santa Maria de Ripoll, va tenir al llarg dels segles X-XII, en la producció i còpia de manuscrits, que van esdevenir dels més importants d’Europa.

Un cop acabada la visita, podreu posar-vos a la pell del monjo copista per posar en pràctica l’escriptura del llarg i minuciós procés de fabricació dels còdex.

Calendari de visites

Visita guiada a la Farga Palau de Ripoll

La Farga Palau de Ripoll fou fundada com a farga de ferro al segle XVII i va mantenir la seva activitat durant cinc segles fins que va tancar l’any 1978. Es troba dins d’un edifici de pisos que servien i serveixen d’habitatges.

La planta baixa l’ocupa la farga, amb les trompes d’aigua, els martinets, la carbonera, el forn i la fornal. Durant la visita de la Farga podreu observar una petita demostració de forja per veure en directe com es treballava el ferro.

Calendari de visites

El Comte Arnau, de la història a la llegenda

Visita guiada d’unes 3 hores de durada que comença al museu del Comte Arnau de Gombrèn per acabar al Castell de Mataplana. Durant el recorregut ens deixarem encisar per la història, els mites i les llegendes d’un dels personatges més misteriosos de l’època.

Calendari de visites

 

Venue Details
2 Comments
  1. Míquel

    Informació I horari de visites

  2. TURISME CATALUNYA

    Tota la informació la pots trobar a l’enllaç següent: l’Agenda Turística del Ripollès – Vall de Camprodon – Vall de Ribes.

Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

Enter an address or map lat and lng from the Contact tab.

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ