Vilafranca del Penedès, tot en una copa de vi

Rutes per Catalunya-Vilafranca del Penès

Vilafranca del Penedès

Cultura, tradició i paisatge en una copa de vi

Vilafranca del Penedès és la destinació que no et pots perdre aquest setembre. Capital del vi i coincidint amb època de verema, la vila està de festa.

Cultura del vi

La cultura del vi està íntimament lligada a la capital de l’Alt Penedès des de fa molts anys. De fet, un estudi recent mostra que en un jaciment arqueològic que data del segle VII aC s’hi troben les mostres més antigues del conreu de vinya i de la producció de vi del país. Aquesta tradició segueix vigent després de tants segles i es modernitza adequant-se als nous temps a partir de visites guiades, tastos i fins i tot camins de vi (winewalks).

Vilafranca ha sabut donar a conèixer la cultura, història i tradició del vi. Per això posa a disposició dels amants del vi però també de la gent que no en té un coneixement prèvi, múltiples activitats que no només expliquen la història i paisatge de la ciutat, sinó el seu vi, ja que tots dos conceptes estan íntimament relacionats.

Celebracions i esdeveniments

Les principals celebracions del vi que es celebren al llarg de l’any són la Vijazz, la Festa del Xató, la Fira del Gall i el Festival de Cinema del Most. Totes aquests actes tan reconeguts a la comarca barregen la cultura i la gastronomia amb el vi i mostren el bo i millor del municipi tot gaudint amb els 5 sentits, que al cap i a la fi és la millor manera de degustar un bon vi.

I per conèixer la regió caminant… el camí del vi ens convida a passejar entre la ciutat i el camp recorrent vinyes i edificis tacats pel vi, per la seva olor i la seva empremta. Un total de 3,5 km ens obren les portes a una ciutat on es respira vi i cava.

Vins blancs joves i aromàtics, blancs secs de criança, vins d’agulla lleugers, rosats suaus, negres arrodonits i equilibrats i gran reserves conformen un territori on la ciència i art del vi conformen productes d’una qualitat altíssima.

Espai del vi

Sigui quan sigui que vulguis conèixer la capital trobaràs a la teva disposició el VINSEUM, un espai ideat perquè puguis descobrir les Cultures del Vi de Cataluya, i si decideixes  passar’t-hi aquest mes de setembre, et recomanem el Penedès 360 Challenge o la Visita a l’Obrador i maridatge de vins i formatges. El primer combina la vinya i el paisatge del Penedès amb l’esport al Pla del Penedès.

Aquest espai únic d’afinament de formatges, dels pocs que queden a Catalunya, ofereix maridatge de 5 vins amb 20 formatges. Posar a prova els sentits diferenciant els tipus de llet i graus de maduració és tot el que cal per gaudir d’una magnífica vetllada. El recorregut dona a conèixer les diferents formes d’elaboració de formatges i posa de manifest l’especial simbiosi entre formatges i vi. Un autèntic plaer pel paladar.

La ciutat

Vilafranca, porta de l’enoturime del Penedès, organitza moltes altres activitats i experiències. Visitar cellers, allotjar-se entre vinyes, tastar la gastronomia juntament amb vins i caves, participar de les festes populars i descobrir el territori a partir de rutes culturals i rutes de senders entre vinyes són punt de partida per conèixer i aprendre el món del turisme del vi, i per tant de Vilafranca i el Penedès.

Per descobrir la ciutat, una bona alternativa també són les visites guiades. Vilafranca del Penedès és una de les ciutats mitjanes més importants de Catalunya per la seva situació, la tradició vitivinícola i les bones comunicacions.

Per això la millor manera de descobrir-la és a partir de la Vilafranca Anecdòtica, visita que posa al descobert les històries, llegendes i anècdotes de la ciutat, a partir del què eren les muralles de la vila medieval i els personatges vilafranquins que han trascendit al llarg del temps. La ruta ens transporta des dels origens de la vila fins avui dia en un recorregut d’hora i mitja.

La Vilafranca històrica també es pot conèixer a partir de la Ruta medieval i la Ruta modernista. No et perdis la capital del vi en temps de vi, és una experiència única.

Venue Details
Photos
Rutes per Catalunya-Vilafranca del Penès
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ