Una Ruta per Balaguer

Rutes per Catalunya, Balaguer

Una Ruta per Balaguer

Quan organitzem una sortida amb la parella o amb el grup d’amics acostuma a sorgir la pregunta de, què podem fer?

A Balaguer ens ho fiquen fàcil, des de l’oficina de turisme han confeccionat un bon nombre d’activitats per poder exprimir al màxim la seva ciutat.

Les diferents rutes et permeten assaborir poquet a poquet Balaguer, així com també absorbir d’una manera enginyosa la història dels seus edificis i dels espais més emblemàtics.

Pots fer-ho tot caminant pels seus carrers i recorrent els llocs més indiscrets de la ciutat. Mentre descobreixes Balaguer et sentiràs un balaguerí/na més.

Racons

Et convidem a conèixer aquesta bonica ciutat, et deixem una pinzellada de tot allò que representa Balaguer.

L’Església de Santa Maria és un dels símbols identificadors de Balaguer per les seves dimensions i per la seva majestuosa arquitectura. És de l’any 1351 i té denotacions gòtiques de pedra picada i està formada per una sola nau que segueix ben conservada amb unes element molt característics, motiu pel qual ha estat declarada com a monument historicoartístic.

El Sant Crist és una de les mostres més significatives per als seus habitants i es troba a l’Església de Santa Maria d’Almatà. La imatge que es guarda del Sant Crist de Balaguer és una gran veneració de totes les comarques de la Catalunya Occidental i de les properes de l’Aragó. La imatge actual correspon a l’escultor Joaquin Ros i és una còpia de l’antiga imatge. És de fusta de Flandes i té trasplantat un peu, el qual fou salvat de les flames.

El Centre Històric és un dels escassíssims nuclis urbans de formació àrab conservats, que fa de Balaguer vell una de les imatges més potents i de més identitat del conjunt de les ciutats catalanes.

Les muralles, de carreus gruixuts i consistents, amb els portals del Gel, del Torrent… van construir-se per encerclar el nucli urbà i, poc a poc, es van anar estenent a mesura que la ciutat creixia.  Els seus orígens  es remonten al naixement del nucli urbà del segle X i XI.

La Plaça Mercadal és la plaça medieval porticada més gran de Catalunya, aquesta ha anat evolucionant i canviant al llarg dels segles. És el lloc ideal per veure la transformació que ha sofert aquesta ciutat i gaudir d’una estona de descans, en la teva ruta per conèixer Balaguer.

El Castell Formós, és el lloc on més aviat es va assentar l’home a Balaguer segons han demostrat les excavacions efectuades.

El Xalet Montiu és un edifici d’estil modernista construït a principis del segle XX com a habitatge d’una família de Balaguer. Aquest xalet representa l’inici del modernisme a Balaguer.

El Museu de la Noguera va ser creat amb la voluntat de gestionar el patrimoni arqueològic de la ciutat de Balaguer i establir vincles de recerca i difusió entre la institució i el territori, amb la idea de ser una plataforma per entendre el patrimoni i la cultura de la terra balaguerenca, des de les seves arrels, tant andalusines com feudals. Aquest museu s’ha convertit en un dels punts de referència per entendre la petjada de l’Islam a Catalunya.

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre, en ell hi podem trobar tot el recorregut de la història de l’explotació de l’or al riu Segre i que convida al visitant a posar-se en la pell dels buscadors d’or. Aquest espai està ubicat a l’edifici annex al Molí de l’Esquerrà.

Tot no es queda aquí, ja que una ciutat de més de 16.000 habitants organitza i elabora infinitats de trobades i activitats per fer el municipi actiu durant tot l’any.

Així com també, de mostrar espais ben cuidats, rutes per aprofundir i passar-t’ho d’allò més bé mentre els visites. Els seus habitants us esperen amb el millors dels seus somriures perquè et trobis com a casa teva. Passa una estona en algun dels seus establiments tot prenent alguna cosa.

Balaguer et concedeix el plaer de passejar pel centre i gaudir de tot l’entorn que és magnífic. Aquest municipi t’ofereix felicitat i benestar en petites dosis perquè desconnectis i gaudeixis de la natura més esclatant. Organitza la teva sortida.

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ