Top castells més bonics de Catalunya

top castells més bonics rutes catalunya cardona miravet monsonís montsoriu

Top castells més bonics de Catalunya

Catalunya és terra de castells, milers de fortificacions o, en altres paraules, joies patrimonials, que s’aixequen per tot el territori. Són els records d’una època de llegendes, històries i cultura popular que donen personalitat i caràcter al passat de Catalunya. Volem destacar l’espectacular arquitectura del top 4 castells més bonics de Catalunya, repartits per les diferents comarques que formen aquest territori. Fem camí i acompanya’ns a recórrer les meravelles medievals més boniques i millor conservades de la història catalana.

Castell de Miravet – La joia del riu Ebre

Comencem el top castells més bonics amb aquesta fortalesa catalana del segle XII. En primer lloc, és considerada un dels millors exemples d’arquitectura romànica de transició religiosa i militar de l’Ordre dels Templers de tot Occident. Construït sobre un turó, segueix l’estil defensiu dels castells de Terra Santa, amb majestuoses muralles que s’alcen sobre el riu Ebre d’on si podia controlar tot el territori i part del riu que passa pels seus peus. Actualment es troba en un estat de conservació meravellós, podent-se visitar les seves muralles i les diferents estances com les cavallerisses, la cuina, els magatzems i la seva església romànica.  Per més informació feu clic aquí

top castells miravet rutes catalunya

Castell de Montsonís – El Segre medieval

Continuem el top amb la magnífica fortificació integrada en la part alta del petit poble de Montsonís. No té res a envejar-li als altres castells catalans, ja que conserva tot l’esplendor i elegància dels seus temps passats. Així mateix, envoltat de terres fèrtils i meravelloses vistes, aquest bonic castell va defensar la frontera entre la “Catalunya Vella” i la “Nova” durant 125 anys. Actualment, és la Seu de la Fundació “Castells Culturals de Catalunya”, entitat que promou activitats en aquestes antigues joies arquitectòniques. Assabenta’t de les diferents visites guiades que hi organitzen i descobreix entre altres, els passadissos secrets i les sales que et transportaran al passat.  Per més informació feu clic aquí

ranquing monsonis rutes

Castell de Montsoriu – El gran castell del Montseny

Realment, és considerat un dels castells gòtics més importants i bonics de Catalunya, una fortalesa inexpugnable que va ser escenari de moltes llegendes. Situat a cavall dels municipis de Sant Feliu de Buixalleu i Arbúcies, s’alça al damunt d’un turó de 632 metres, formant part dels darrers contraforts llevantins del massís del Montseny. Dins d’un dels paratges naturals més emblemàtics de Catalunya, regala a tothom qui el visita un memorable viatge al passat, ja que s’hi pot visitar l’interior. A més, s’hi pot observar des de les seves finestres gòtiques, tot el territori i fins hi tot, el mar.

monsonriu rutes

Castell de Cardona – La insígnia del Bages

Finalment, acabem el rànquing dels més bonics amb el Castell de Cardona. Amb mil cinc-cents anys d’història s’amaga dins d’aquesta fortalesa fascinant, dotada d’una situació geogràfica que la fa encara més espectacular. El Castell es l’antiga residència dels senyors de Cardona, la seva posició elevada permetia realitzar estratègies defensives que ara s’aprofiten per poder observar les meravelloses vistes sobre les salines del poble i les extenses valls que l’envolten. A més a més, s’hi poden realitzar diferents visites guiades culturals i teatralitats, ideal per públic familiar.

fortalesa cardona rutes

Així doncs, anima’t a descobrir aquestes belleses arquitectòniques d’importància històrica i cultural que caracteritzen la nostra terra, Catalunya. Estigues atent als pròxims tops que et tenim preparats. Et captivaran!
Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

Enter an address or map lat and lng from the Contact tab.

PUBLICITAT

Anuncia't