Una vall per a cada província

Valls Catalunya Rutes per Catalunya

Una vall per a cada província

Descobreix algunes de les valls amb més encant de Catalunya

Són molts els atractius que defineixen Catalunya, ja sigui parlant de ciutats i pobles, muntanyes i rius, de monuments i escultures, així com també de valls. El territori català compta amb diverses valls, però en aquesta ocasió, parlarem de les més representatives de cada província. Endinsa’t a descobrir-les amb nosaltres!

VALL DE LORD

És terra d’història, on cada racó explica un bocí del seu trajecte que forma el passat i el present d’aquesta vall. Connectar amb la natura i el silenci és inevitable quan visitem la Vall de Lord, al Solsonès. Es troba envoltada per Sant Llorenç de Morunys, La Coma i la Pedra i Guixers, tres pobles amb molt d’encant que omplen la vall de màgia i on gaudir plenament de l’essència dels Pirineus.

Entre els atractius, el gran canyó és la imatge més icònica de la vall, que commemora les guerres carlines, el qual es veu des del cim de la Mola de Lord, on s’hi troba el Santuari de Lord, un espai ple d’història que ha viscut guerres i que segueix en peu.

VALL D’EN BAS 

Un indret que els garrotxins i garrotxines gaudeixen dia rere dia i que aporta benestar només en trepitjar-la. Es tracta d’una vall envoltada de paisatges idíl·lics, formada per boscos, prats i muntanyes, coneguda antigament com a terra de remences. Conserva una gran història entre tot el seu patrimoni, com la masia on va néixer el capdavanter dels pagesos, Francesc de Verntallat.

Entre altres particularitats, la gastronomia, amb tots els gustos que us podeu imaginar, és una bona representació del pas del temps de la Vall. Vine a reviure la història, i visita dos dels pobles que la formen, la vila del Mallol i Hostalets de Bas, declarats conjunts històrics-artístics.

 VALL DEL RIU DE TENES

El tresor del Vallès Oriental, una vall que adopta el nom del riu que passa. Un indret on la natura t’atrapa i pots sentir com la calma abunda i et relaxa, mentre escoltes el soroll de l’aigua que raja dels salts d’aigua. En aquest indret trobaràs una infinitat de petites cascades, fent-la un lloc ideal on poder somniar despert.

La vall del riu Tenes és coronada pel monestir Sant Miquel del Fai que presideix la Vall d’una manera acompanyada, on tot cobra vida i et fa sentir immers en tranquil·litat. D’altra banda, pots trobar les coves naturals de la zona, o més ben dit, les balmes, que complementen el curs alt del riu Tenes, les quals t’enlluernaran amb les joies que la natura ha creat amb el transcurs del temps.

 VALL DEL SILENCI

Al cor de la comarca del Priorat, molt a prop de les muntanyes de Prades, envoltada d’ermites, s’hi troba la vall del Silenci, anomenada així perquè la seva tradició eremita convida a la meditació. Una zona rural plena d’encant, amb infinitat de camins que pugen i baixen, travessen la vall i et duen a altres petites viles.

Aquesta vall ens permet gaudir de tots els racons de la serra del Montsant, a més del patrimoni arquitectònic. Acompanya’ns així a un indret tranquil i idoni per reflexionar, respirar aire pur i carregar les piles.

No cal enfilar-se a dalt d’un cim per observar la bellesa de la nostra terra, des de les valls de Catalunya també podem gaudir de paisatges idíl·lics sorprenents.

Descobreix més a turismeacatalunya.cat
Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

Enter an address or map lat and lng from the Contact tab.

PUBLICITAT

Anuncia't