Tivissa t’espera

Racons per Catalunya Tivissa

Tivissa t’espera

El municipi està situat a dalt d’un turó, a la comarca de la Ribera d’Ebre, dividida per quatre nuclis de població: Llaberia, La Serra d’Almos, Darmós i Tivissa, aquest es qui dona nom a la població.

Els vilatans i vilatanes saben molt bé com fer-t’ho passar bé, quan els visitis.

Segons TimeOut és un dels cinc millors pobles de Catalunya per fer-hi turisme.

La seva agricultura

Tivissa t’obre camí per a que puguis descobrir la seva natura més impressionant, a partir de l’abril trobaràs els cirerers ben florits, fet que li permeten tenir uns dels paisatges guarnits més bonics, essent un dels motius de la seva excepcionalitat naturalesa.

I és que els tivissans i tivissanes són coneguts per la fruita de temporada que agrada a tothom, la cirera primerenca.

Aquesta fruita compta amb unes propietats i qualitats excel·lent que la converteixen en un producte d’exportació òptim. I és que l’agricultura en si ha sigut un potent factor econòmic per a la població.

Si ens col·loquem en el punt més alt de la població ens adonarem que ens envolten oliveres, vinyes, noguers, ametllers, presseguers i, evidentment, cirerers. Tot pensat pel conreu tradicional on el pagès o pagesa treballa per aconseguir el millor fruit.

Història i patrimoni

No ens podem oblidar que aquest municipi té arrels històriques, on els ibers hi van deixar una petjada molt marcada.

Pels seus entorns es coneixen diferents coves durant la prehistòria on s’hi troben pintures rupestres de les coves de Vilella les quals han estat declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1998 i també Bé Cultural d’Interès Nacional – Zona Arqueològica (BCIN).

A més, les primeres empremtes del territori que juntament amb les muralles de Tivissa i els portals d’entrada al recinte fortificat també reben el títol de Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de monument històric.

I és que Tivissa és una vila encimbellada i envoltada de muntanyes, amb portals a través dels que s’accedeix a un tramat de carrers estrets i sinuosos on poden descobrir cases senyorials o l’església arxiprestal de Sant Jaume, aquesta caracteritzada per tenir la bella combinació dels seus estils arquitectònics: gòtic, renaixentista i barroc.

Compta amb diversos jaciments i fets cronològics remarcables de la relació de Tivissa amb el món arqueològic. Com per exemple, el Castellet de Banyoles, el qual s’ha convertit en la primera magnitud dins del món de la cultura ibèrica.

Entorn

L’espectacular entorn regala bonics paisatges i rutes de senderisme que permeten gaudir d’una manera còmoda i a la vegada fascinant de la natura de Tivissa. Tivissa té una extensa xarxa de camins on realitzar itineraris enmig del seu paratge natural.

Aquest any, quan tot torni a la normalitat, visita les muntanyes de Tivissa són el lloc perfecte per fer excursions, a peu, en bicicleta o a cavall i oblidar-se de tot. A més, et recomanem el seu càmping, on totes les seves instal·lacions t’estaran esperant per gaudir de l’estiu en el seu màxim esplendor.

Tivissa et permet conèixer el passat però t’ofereix una infinitats d’oportunitats per viure el present i somiar amb el futur. Deixa’t perdre per aquest municipi de la Ribera d’Ebre, el qual et concedeix el plaer d’omplir, una vegada més, la motxilla d’experiències d’una manera màgica.

 

Ajuntament de Tivissa – Pàgina web institucional de l'Ajuntament ...

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ