Tavertet, mirant el cor de Catalunya

TAVERTET, EL MIRADOR DEL COR DE CATALUNYA

El poble de Tavertet es troba a 862 metres d’altitud damunt d’un gran penya-segat. Les vistes són un mirador inigualable de la Vall de Sau, les Guilleries i el Montseny.

Us imagineu un Gran Canyó a Catalunya? Sense el seu color rogenc característic i amb tonalitats verdes el tenim a tocar de casa i s’anomena Tavertet. Al bell damunt d’un penya-segat d’uns 200 metres ens descobreix unes vistes impressionants dels pantans de Sau, Susqueda i el Montseny. El paisatge sembla de conte i et deixa bocabadat tant si el temps acompanya com si no. Fins i tot quan hi ha boira, la panoràmica de la Vall de Sau i les Guilleries et sorprendrà. Com si estiguessis caminant per damunt dels núvols, el poblet, que es troba a 862 metres d’altura, és un dels llocs més fascinants de la Vall de Collsacabra.

A banda de les vistes, Tavertet compta amb dos nuclis urbans on el temps no ha passat: Sant Bartomeu Sesgorgues i el pròpi Tavertet, que reuneixen poc més de 150 habitants. Visitar Tavertet et farà somiar. Compta amb 48 cases autòctones construïdes entre els segles XVII i XVIII i és un dels conjunts arquitectònics més bonics de tota la comarca. De fet, ha estat declarat Bé d’Interès Cultural per la Generalitat de Catalunya.

No és d’estranyar que fos un lloc clau per l’assentament humà primitiu. Per la seva localització, que domina tota la vall, encara avui dia hi podem trobar vestigis de l’època neolítica, un sepulcre megal·lític, el camp d’unes funenàries i una muralla ibèrica. Increïble, oi?

El lloc no pot ser més pinotresc i bonic i és diu que s’hi respira l’aire més pur de Catalunya. Fins fa uns anys Tavertet era un poble desconegut i aïllat, però actualment per les seves espectaculars vistes, localització i pel poble en sí, ha esdevingut un lloc d’atracció turística. La pau i la bellesa reganen entre penyasegats, història i natura.

El nucli de Tavertet consta de diversos monuments romànics: l’església de Sant Cristòfol, l’ermita de Sant Corneli, Sant Bartomeu Sesgorgues i Santa Cília, i compta amb unes 50 cases que daten dels segles XVII i XVIII. Al terme també s’hi troben vestigis de l’època prehistòrica.

El conjunt arquitectònic consta de diversos monuments romànics: l’església de Sant Cristòfol (s. XI-XVI), Sant Corneli, ermita situada en un cim a les afores, Sant Bartomeu Sesgorgues i Santa Cília, gairebé en ruïnes. També són remarcables la masia de la Torre, d’estil gòtic, l’església de Sant Miquel de Sorerols i com no, el castell de Tavertet, on hi visqué la família Tavertet, que donà nom al poble.

La tranquil·litat que es respira en cada racó, camí i monument, gairebé es pot palpar, i en gran part es deguda no només a l’altitud en què es troba el poble, sinó als salts d’aigua que eclipsen i silencien el paisatge que es pot contemplar des de Tavertet. Els Salts de l’Avenc, de Tirabous i del molí Bernat són espectaculars, sobretot quan les pluges oplen les rieres.

Per tot això i més, cal que incloguis Tavertet a la teva llista de llocs que vols visitar. No cal creuar un oceà per decobrir indrets inigualables, i el municipi ens ho demostra des del moment que agafem el camí sinuós de Rupit a Tavertet, una de les rutes més boniques del terme, o quan prenem la ruta Tavertet-Puig de la Força que ens porta al mirador del pla del Castell, que ressegueix la inigualable cinglera. Tant si t’agrada la muntanya com si no, l’indret et captivarà.

Per més informació, visita www.tavertet.cat

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ