Sitges ho té tot

SITGES HO TÉ TOT

El municipi de Sitges que es troba a la comarca del Garaf, una comarca mediterrània amb una bellesa única.

De l’antiga vila de “Blanca Subur” neix el municipi de Sitges, en els seus orígens, era un poble de pescadors situat als peus del massís del Garraf. La combinació de mar i muntanya proporciona a la regió, uns paisatges naturals únics.

Sitges és sinònim de cultura, és la cuna del modernisme i la ciutat referent del cine a Catalunya, gràcies al Festival Internacional de Cine de Sitges. Es caracteritza per tenir un clima envejable ja que el municipi veu el sol més de 300 vegades durant l’any. En aquest territori d’aparença seca, paradoxalment, el mar dibuixa un litoral abrupte que crea un contrast entre mar i terra.

Per un altra part, es caracteritza per la gastronomía sitgetana que reuneix els plats més representatius del litoral català. El plat estrella és el xató, porta una base de bacallà, anchoves, escarola i tonyina. Un altre dels plats típics de la zona és l’Arròs a la Sitgetana, que combina productes de mar com gambies i sèpia amb productes de muntanya com costelles de porc i salsitxes, a més, aquest plat té una peculiaritat, s’elabora, a partis iguals, amb brou de carn i de peix.

A Sitges es poden trobar platges i cales per a tots els gustos, la Platja del Garraf, és un indret tranquil i pintoresc, ja que és una platja poc concurrida i rodejada de cases pintades de blanc i verd. La Platja de la Riera Xica, propera a la zona residencial del Vinyet, sol estar concorreguda per locals i turistes. La Platja de Terramar és una platja tranquil·la ja que es troba allunyada del centre de Sitges. Per als més atrevits, la Platja nudista de Balmins és una de les més espectaculars per la seva panoràmica. La Cala Ginesta és una petita i plàcida cala que es troba entre els penya-segats del parc Natural del Garraf. La Platja de les Botigues és una de les més llargues de Sitges, cmpta amb més de 1.400 metres de llargada i acostuma a estar bastant concorreguda en temporada alta. La Platja Desenrocada és considerada un petit paradís ja que esta envoltada de penya-segats. La Platja de la cala de l’Home Mort és una platja nudista que es caracteriza per estar formada per petites pedres. Per finalitzar, la Platja de les Anquines és una platja idílica per poder gaudir d’una estona de tranquil·litat.

Es imprescindible passejar pel nucli antic de la vila i perdre’s pels seus carrers, contemplant les antigues cases dels pescadors, l’icona més popular de la vila és l’esglèsia parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla, coneguda com La Punta de Sitges, és un edifici d’estil barroc que data del segle XVI.

La vila de Sitges es caracteritza pels seus edificis arquitectònicament modernistes, de la mateixa manera, el territori compta amb una extensa oferta cultural. Museu Cau Ferrat fou la casa-taller del pintor i escriptor Santiago Rusiñol, una de les figures del moviment modernista. El Museu Romàntic Can Llopis és un edifici neo-clàssic declarat bé cultural d’interès nacional. També podem trobar el Palau de Maricel, situat al centre històric de la població, és un conjunt artístic noucentista, forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. En diferents espais públics del municipi, es pot trobar el recull d’una sèrie d’escultures al Parc Escultòric de Sitges, un esoai que s’ha documentat com a conjunt monumental. La Fundació Stämpfli és un museu que s’ubica a l’antic Mercat del Peix, la seva col·lecció consta bàsicament d’art contemporani de la segona meitat de segle XX.

Avui en dia, Sitges és un indret destacat en el mapa turístic internacional, és un municipi que compta amb un ambient únic i destaca sobretot per les festes populars, les més emblemàtiques són: la festa major, dedicada a Sant Bartomeu, o la festa del Corpus Christi, una de les més vistoses de Catalunya. No hem d’oblidar el Carnaval, desenfrenat i colorista, que té un dels epicentres més significatius al famós carrer del Pecat.

Descobreix això i més a www.sitgesanytime.com

 

 

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ