Senderisme a la Vilada

Senderisme a la Vilada

Vilada és un petit municipi de la comarca del Berguedà amb poc més de 400 habitants en un entorn natural incomparable.

Us proposem un seguit d’itineraris perquè conegueu més a fons tot el patrimoni arquitectònic i natural de la zona! Recorrereu les restes del castell, ermites i esglésies romàniques, i gaudireu d’una arquitectura rural amb un important gruix de pintoresques masies.

Itinerari Serra de Picancel

En aquest itinerari podrem fer el recorregut de la cresta d’aquesta muntanya, té una durada de 3 hores i 56 minuts pel Pont del Doro, can Mitge: que és un lloc de càmping, també gaudirem dels canals de Sant Miquel i la carena de la serra. A més a més podrem admirar l’església románica de Sant Miquel. A ponent s’enlaira el serrat de l’Àliga, i a llevant el de Migdia, canal de Colletons, cim del Serrat de Migdia, a 1.076 m d’altitud.

Itinerari Serrat de MIgdia i a Salga aguda

Al serrat de Migdia i a Salga Aguda hi arribarem amb un recorregut aproximat de 3 hores i 48 minuts pel Pont del Doro, Can Mitge (lloc de càmping) carena general, direcció llevant. Passarem pel Cingle de la Por, el Serrat de Migdia, el Pic de Perris, 1.043 m d’alçada. Tot i això passarem pel Serrat Girasol, a 1.081 metres d’alçada, entre el pic de Perris i el coll del Tei, a 990 m d’alçada i trobarem el pic de Salga Aguda a 1.171 metres. El més alt baixa a can Salga, a 1.060 m d’alçada. A més, des del Coll de la Creu de Salga es pot anar al Santuari de la Quar, 1.069 m d’alçada, a 55 minuts pel coll de Gavatx.

Itinerari Monestir de Sant Pere de la Portella

Aquí hi arribem amb un recorregut d’unes 2 hores i 15 minuts pel pont del Climent, el Molí Boixader. En aquest punt s’inicia el camí al Coll del Tei, on s’origina el revolt de la carretera, podem baixar a la riera, pel Pont d’en Climent, amunt es veurà el Coll del Tei a 900 m d’alçada, a uns 27 minuts veurem el Monestir de Sant Pere de la Portella.

L’església i el claustre posterior a l’església són romànics. L’any 1003 el monestir era ja fundat i habitat per monjos. Les parets que resten dempeus mostren la importància d’aquest cenobi molt freqüentat per la gent de Vilada.

Itinerari Santa Magdalena de Guardiolans

A les Eres de Guardiolans, a 49 minuts, de la carretera a Borredà, al quilòmetre 34, arrenca la carretera de bosc, i a l’esquerra, hi queda el mas. Eres de Guardiolans, és una casa gran en un recinte recollit, íntim i auster. A pocs kilometres trobem Santa Magdalena de Guardiolans, es tracta d’una capella del s.XVII, aquesta és formada per una nau coberta amb volta de canó i sense absis, amb un destacat campanar d’espadanya de dues obertures i un porxo al costat de migjorn que cobreix la porta d’entrada.

Itinerari Sant Miquel de les Canals

A l’altre costat del Margançol, el sector meridional del terme, i dominant les aspres Canals de Sant Miquel, s’alça a uns 1.000 m d’alçada, al límit amb els termes de Cercs i de la Quar, la petita església de Sant Miquel de les Canals, es tracta d’una església romànica.

Descobreix això i més a

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ