Santa Maria de Palautordera, plena de vida

Racons per Catalunya- Santa Maria de Palautordera

Santa Maria de Palautordera, plena de vida

A l’est del Vallès Oriental on hi predomina una temperatura ideal durant tot l’any hi ha Santa Maria de Palautordera, una població que compta amb una comunicació esplèndida, perquè no hi hagi excuses per no visitar-los.

Santa Maria de Palautordera, situat a la solana del massís del Montseny, és un indret conegut per la seva riquesa forestal que gaudeix d’un ampli terme municipal eminentment boscós, amb alzines, pins, boscos de ribera… i és que donar-hi una volta és beneficiar-se de la seva bona salut ambiental i territorial. Amb una gran riquesa paisatgística el municipi compta amb el “Camí del Montseny”, situat a les portes del Parc Natural del Montseny, espai protegit i declarat a l’any 1978 per la UNESCO (Reserva de la Biosfera del programa MAB).

Fer un recorregut per Palau és deixar-se seduir per un gran patrimoni arquitectònic però també per tot el seu bon tarannà. L’origen del poble se li anomena Sagrega i és la part més antiga envoltada per la plaça de Santa Maria, la plaça de les Olles i el carrer del peix, on des d’allí s’hi contempla algunes de les gàrgoles de l’església parroquial.  Tot visitant el centre del poble ens topem amb l’Església Parroquial Santa Maria i ens adonem que és un edifici gòtic tardà i que va suposar un canvi per a la població.

Gastronomia

La plaça de la vila ha patit canvis de nom al llarg de la seva història, però la seva funció actualment és ser el centre del mercat dels dissabtes, oberta als carrers que l’envolten per donar vida a la resta del municipi. Mentre passeges pel municipi és ideal passar pel Carrer Major i el Passeig del Remei per prendre alguna cosa o comprar productes típics de la zona.  I és que els de Palautordera mengen bé, i això és gràcies al ventall de comerços que a dia d’avui encara es dediquen a mantenir els seus productes comestibles d’elaboració pròpia i la confecció de productes artesanals, representats en embotits i carns i de pa i pastissos.

L’Àrea de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera per tal de promocionar els productes artesans de Palau, va crear l’etiqueta distintiva del Producte Artesà i de Qualitat. Amb aquesta etiqueta es vol incentivar la creació de producte artesà de Palau, a més d’estimular la compra de productes palauencs, sobretot de cara als visitants de proximitat. És tan bo el que fan a Palau què, el col·lectiu de forners i pastissers va crear un producte que els identifiques com a producte típic “La Coca de Palau”. En definitiva, la gastronomia de Palau és única que convida a voler degustar-la, per aquest motiu hi ha un gran assortiment d’establiments de cuina tradicional catalana de qualitat arrelada a la terra, de gran tradició i basada en productes mediterranis.

Indrets

Més enllà de la gastronomia, Santa Maria de Palautordera és un indret ple de vida, de natura i d’espais, com el Parc dels Jardinets o també anomenat Safareig Municipal, el Parc del Reguissol on hi ha l’auditori que s’hi celebren concerts i tot tipus d’activitats d’estiu. Un altre espai és el Parc de l’Arboretum “L’Arbreda del Montseny”, que és la iniciativa per posar a l’abast de tothom el coneixement i la comprensió del medi natural del Montseny i, en especial, de les espècies forestals més representatives, on s’hi recull una mostra d’unes 80 espècies llenyoses que hi ha al massís del Montseny. I és que les zones verdes i de lleure representen el municipi, on us hi sentireu molt de gust, un lloc ideal és el Parc Pau Casals. Aquest disposa d’un espai amb jocs infantils perquè tant els adults descansin com els nens s’ho passin bé.

Palautordera també és conegut pel seu Pont Trencat, la silueta mostra que és un pont d’estil pregòtic del segle XV. En ell hi travessa el riu Tordera i separa els municipis de Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni. Aquest pont durant la Guerra del Francès va patir algunes conseqüències, per aquest motiu el 2005 va ser restaurat i se li dona un aire més modern. Aquesta restauració ha obtingut diferents premis d’arquitectura nacionals i internacionals.

Compten amb un gran atractiu turístic basat en diferents rutes senyalitzades per tot el municipi que atrau a nouvinguts com als del poble. Els defineixen nou itineraris diferents pels entorns naturals de Montseny, on poder fer salut tot passejant o fent cicloturisme i coneixent la història entre boscos, arbres i arbredes de gran interès. Com la zona del riu sec, la font dels enamorats o de Sant Josep…

I és que Santa Maria de Palautordera està repleta de vida física així com també vida sensorial perquè quan estiguis allí et sentis la mar de bé.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ