Sant Sadurní d’Anoia, cruïlla de camins, tradició i cultura

Racons per Catalunya - Sant Sadurní d'Anoia

Sant Sadurní d’Anoia

Vinyes, muntanya i plana, cruïlla de camins, tradició i cultura

Sant Sadurní es resumeix en paisatge vinícola, en essències mediterrànies i en la personalitat de les seves terres i tot l’entorn que l’envolta.

L’especialitat

Es tracta d’un indret ple d’història que ofereix una gran varietat d’activitats, rutes i visites per descobrir tot el seu patrimoni, tant natural com cultural.

Sant Sadurní d’Anoia és coneguda com la Capital del Cava. Tots els cavistes de la zona vetllen per la bona qualitat de les terres i tenen l’objectiu de promoure conjuntament els establiments i productes, incentivant el seu coneixement i consum i generar així un gran potencial turístic i de riquesa en el territori. A més de la gran quantitat d’empreses del sector dins la vila, Sant Sadurní d’Anoia ofereix visites guiades gairebé cada dia en totes les seves bodegues.

Arquitectura

La vila del Penedès també és història i monuments emblemàtics. Des d’edificis gòtics fins a modernistes, passant per cases senyorials i edificacions d’inspiració medieval. Fent una caminada per Sant Sadurní, descobrim el carrer Raval, encapçalada per una antiga torre de defensa, i que recorre el centre fins arribar a la plaça de l’Església, on el campanar de l’edifici és d’estil gòtic.

Aquest eix del centre històric, denota personalitat en tots els seus racons i t’endinsa en la història dels diversos edificis que el formen.

Ca la Maria Sàbat, Cal Rigol o Cal Calixtus, en són alguns dels exemples més representatius i que anirem trobant durant el nostre trajecte turístic pel centre del poble.

Si seguim relacionant Sant Sadurní d’Anoia amb el cava i la seva elaboració en el territori, podem dir que la vila acull als afores un dels edificis modernistes per excel·lència, on hi treballa una de les empreses referents en el món del cava.

L’edifici de Caves Codorníu, impulsat per Manuel Raventós i Domènech, permet apreciar una de les joies del modernisme català i conèixer un dels seus models més rellevants quant a edificacions industrials. Aquesta construcció del complex deixa veure totes les grans qualitats de Puig i Cadafalch, referent en l’arquitectura catalana.

Sant Sadurní d’Anoia i tots els seus trets que el doten de personalitat, també té mostres de gòtic i romànic, com l’Església Parroquial, de la qual destaca el seu campanar octogonal, l’Església Romànica de St. Benet d’Espiells i l’edifici de l’antic hospital, entre d’altres.

Tradició

La vila de Sant Sadurní també és cultura. Són diverses les fires i festes que s’organitzen al poble durant l’any, ja siguin relacionats amb la tradició, amb la gastronomia o amb la cultura.

Podem destacar la Festa de la Fil·loxera  que es celebra el 7 i 8 de setembre, una festa de caire popular i molt participativa www.festadelafiloxera.cat, una altra de les referents és el Cavatast que se celebra el primer cap de setmana d’octubre, però els propers 16 i 17  de juny és Cava Market, una mercat idoni per comprar els millors caves.

S’hi troben més d’una vintena de caves i cellers de Sant Sadurní així com també els seus productes més destacats. A més, el mercat, també dona l’oportunitat de fer compres i gaudir de l’enoturisme, amb una excel·lent gastronomia, música en directe, visites al Centre d’Interpretació del Cava – CIC Fassina i el XIII Ral·li País del Cava, per a més informació de totes aquests esdeveniments i festes no deixeu de visitar www.turismesantsadurni.cat

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ