Sant Celoni, descobreix-lo a fons

Racons per Catalunya, Sant Celoni

Sant Celoni, descobreix-lo a fons

Sant Celoni és un municipi que et proposa diferents maneres interessants de conèixer-lo. Tant si hi vols passar un dia, com dos o més, el poble està preparat per rebre’t i acollir-te tot ensenyant-te els elements més significatius que conté.

Rutes

Un matí i una tarda és el temps just per conèixer els elements més importants del patrimoni del municipi, tastar la cuina del Baix Montseny i fer un tomb per l’entorn natural pròxim a la vila.

La millor manera de poder descobrir tots aquests elements és a partir de la ruta auto signada.

Proposa un recorregut que proporciona informació detallada de 12 punts turístics i es pot fer de forma autònoma amb un mòbil o tauleta.

La ruta està adaptada per a persones amb discapacitat visual i/o auditiva.  Des de laplicació també es pot disposar d’un Joc de Pistes pel patrimoni urbà per a nens i nenes entre 7 i 12 anys.

El pla que suggereix la ruta inclou la visita al Jardí de la Rectoria Vella, la primera capella de la vila, la Rectoria Vella, i el carrer Major, on es poden contemplar les cases més antigues.

El recorregut també passa per la Plaça de la Vila, l’Ajuntament, les cases senyorials del s. XIX, l’Ésglesia parroquial amb l’esgrafiat barroc, i a l’Antic Hospital de Sant Antoni, que és on hi ha l’Oficina de Turisme.

Gastronomia

Per dinar és recomana tastar la cuina del Montseny en algun dels restaurants del poble i per la tarda fer un volt per zones verdes o espais naturals.

Les dos que queden més a prop del centre són: Maribaus i el passeig del Pertegàs, on es pot gaudir de l’ombra de les acàcies, plàtans, moreres i demais, entre altres tipus d’arbres.

Exposicions

Després de dinar sempre es pot visitar alguna de les sales d’exposicions municipals. A Can Ramis, la Biblioteca l’Escorxador o a la Rectoria Vella.

I si prefereixes les arts escèniques, a l’Ateneu segur que podràs gaudir d’algun espectacle interessant per passar una bona vetllada.

A més a més

Ara bé, si disposes de dos dies per descobrir el poble tindràs l’oportunitat de conèixe’l a fons i el tarannà de la seva gent. Podràs conèixer algun dels dos parcs naturals que l’envolten: el Montseny o el Montnegre i Corredor.

Esmorzar en una de les cafeteries del centre, conèixer els punts turístics emblemàtics esmentats anteriorment i ampliar el passeig tot descobrint la història del guerriller antifranquista Quico Sabaté, la capella de Sant Ponç o el Pont Trencat, les Llobateres  i la Batllòria  és la proposta pel primer dia al municipi.

El segon dia es recomana resseguir alguna de les excursions senyalitzades que els Parcs Naturals i els voltants ofereixen.

La vila també ofereix altres itineraris interessants com l’Itinerari de Benestar i Silenci, que recorre espais que conviden a la meditació, l’atenció plena, la respiració conscient, la introspecció i la reflexió, el de Montnegre-Carener, el de la Batllòria a la Serra de Can Puig, el de les Llobateres des de la Batllòria i diversos trams de la Ruta de la Tourdera i la Riera d’Arbúcies.

Per més informació visita santceloni.cat

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ