Sant Carles de la Ràpita, on la terra abraça el mar

Racons per Catalunya, Sant Carles de la Ràpita

Sant Carles de la Ràpita, on la terra abraça el mar

Un indret pesquer, a la vora del mar i amb un ambient afable. Respirem l’aire més pur del Delta de l’Ebre i descobrim un dels indrets ideals per endinsar-nos en la natura i el patrimoni marítim, però també practicar les activitats i el turisme més inèdit. Ens trobem a Sant Carles de la Ràpita, un lloc que desprèn benestar mitjançant una barreja excepcional de mar i muntanya i on el seu punt estratègic dins el Parc Natural del Delta de l’Ebre et dona l’oportunitat de viure una natura de primer ordre.

Gastronomia

Reconeguda com la capital gastronòmica de les Terres de l’Ebre, Sant Carles de la Ràpita es nodreix del Mediterrani per elaborar una cuina local única, on els productes del mar en prenen el protagonisme. Elaboracions marítimes i receptes típiques del territori es preparen en la majoria d’establiments, on els bons paladars queden ben satisfets. Així doncs, es tracta d’un indret on la tradició gastronòmica marina personalitza el tarannà hostaler i acompanya a tota la resta d’activitats turístiques que es poden realitzar.

Activitats

El turisme actiu també dona veu a propostes característiques del municipi de Sant Carles, ja que les visites a les muscleres, activitats nàutiques a la Badia dels Alfacs o els banys a les platges de sorra fina i de poca profunditat, aporten grans avantatges i distinació en un turisme familiar de referència a la zona del Delta.

En aquesta temporada alta, Sant Carles de la Ràpita comparteix propostes ben diverses, com visites treatralitzades, tours marítims, activitats de pesca i sortides en caiac, vela lleugera, bicicleta o quad. A més, també s’inclouen altres opcions per endinsar-se més a fons en la natura, com el safari pel Delta i la travessa de la desembocadura, visita guiada a les llacunes o conèixer fins l’últim racó de la Badia dels Alfacs.

Història

Un viatge fantàstic al passat de l’Ebre, espera a totes les famílies per endinsar-se en la història del municipi i saber com la unió de diverses cultures mediterrànies va formar-se amb la Mar de l’Ebre com a principal nexe. Es tracta d’una proposta turística anomenada “Entre Pirates i Pescadors” i dirigida a un públic familiar en l’escenari del Museu de la Mar de l’Ebre. Amb un alt contingut pedagògic, aquesta visita es representa mitjançant personatges i fa un recorregut extens i divers per gaudir en família.

Navegar per la Badia dels Alfacs i tot el seu entorn és una oportunitat de luxe per veure el territori des d’un punt de vista diferent, observant la costa de la Ràpita i tota la reserva natural de la Punta de la Banya. Durant el recorregut, una parada obligatòria són les muscleres, un lloc que ofereix un dels fruits del mar més importants de la zona del Delta de l’Ebre i que aporten uns sabors únics a la gastronomia típica. Així doncs, aquesta ruta permet una activitat exclusiva on també s’inclouen tastos i degustacions dels productes.

Per altra banda, cal mencionar també “La Pesca de la Pantena”, una proposta que t’apropa als pescadors de la Confraria de Sant Pere la Ràpita, conèixer els seus mètodes de treball, pescar crancs blaus i realitzar i degustar un vermut d’aquest fruit marítim.

Així doncs, lluny d’aglomeracions i de circuits turístics convencials, el Delta de l’Ebre i Sant Carles de la Ràpita ofereix un turisme captivador, on és possible viure l’essència marítima de l’indret i on la personalitat  amable del territori t’anima i et convida a conèixer un paratge únic on la terra abraça el mar.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ