Rutes guiades amb encant per Amposta

Rutes per Catalunya rutes guiades per amposta

Rutes guiades amb encant per Amposta

Amposta és la capital del Delta de l’Ebre i del Montsià i no només ofereix patrimoni històric i cultural, també és un bon lloc per gaudir d’experiències a la natura i amb el medi ambient, on desconnectar de la rutina i aventurar-se per viure l’experiència.

Natura amb GEPEC

Coneix la natura i la cultura d’Amposta i el Delta de l’Ebre acompanyat per guies experts del grup ecologista GEPEC.

 • Ullals de Baltasar. Els guies us donaran una visió ecològica i sostenible d’un dels punts amb més sensibles del Delta de l’Ebre, els Ullals de Baltasar. Els Ullals són una zona per on surt l’aigua subterrània, la qual s’acumula a partir de la pluja que cau a les serres del Montsià, Massís dels Ports i Serra del Boix-Cardó.
 • L’Embut. Activitat per a tota la família. Mitjançant una visita guiada, podreu descobrir indrets com la llacuna de l’Encayissada, l’Embut i altres indrets del Delta. En aquest punt hi trobem un mirador en el qual es troba un niu per ratpenats, el més gran d’Europa. Així mateix, descobrireu quin paper juguen les llacunes, així com la fauna i flora que s’amaga, mentre s’observa l’entorn natural. El grau de dificultat d’aquesta activitat en família és mitjà i se suggereix que els participants tinguin més de 8 anys.
 • Torre de Sant Joan. Aquesta torre situada a la població de Poblenou, va ser una torre de defensa. Avui en dia, només s’hi pot accedir en certes ocasions per un terraplè de pedres soltes, aquest és un dels punts més fotografiats del Delta de l’Ebre a causa de les colònies de flamencs, que hi viuen durant tot l’any, i les espectaculars postes de sol que es veuen durant tot l’any. Amb aquesta ruta podràs passejar per un entorn natural únic, entre arrossars i mar, fins a arribar a la famosa Torre de Sant Joan.

 Visites Històriques als espais de la batalla de l’Ebre

Fareu un recorregut pels espais més emblemàtics de la Batalla de l’Ebre. Aquests espais tenen una gran relació amb la batalla de l’Ebre i la Guerra Civil. Un passat que deixa empremta en la seva arquitectura, en els seus fets i la seva història. L’important és construir el nostre present i futur a través de la memòria i els records de les persones que han format part de la història d’aquest lloc. Així mateix, conèixer-los, és recordar i treure del silenci aquells carrers, edificis i monuments que conviuen en el nostre dia.

 L’Amposta desconeguda

Descobreix els secrets que amaguen els carrers de la ciutat d’Amposta i aventura’t a l’interior de l’emblemàtica Torre de la Carrova. Aquesta ruta s’iniciarà a l’Oficina de Turisme, a més a més tindreu l’oportunitat de veure l’interior d’aquesta torre i gaudir de les explicacions del guia, que us acompanyarà en tot moment. Un cop finalitzi la visita a la Torre, realitzareu un breu recorregut pels punts més emblemàtics i que han marcat la història de la nostra ciutat.

L’Amposta tancada

La Tancada és la segona llacuna litoral més gran del Delta de l’Ebre. Té un paisatge natural amb una riquesa florística i faunística excepcional. Va ser declarada reserva de fauna, figura de protecció que en prohibeix la caça i es restringeix la pesca. Presenta vegetació típica i pròpia d’aigües dolces, amb espècies com el senill i diferents micròfits. A les zones properes a la costa predomina una vegetació més pròpia d’ambients salins.

La fauna de la llacuna és rica i diversa, aquí trobareu grans estols de fotges, així com diferents espècies d’ànecs que hi passen l’hivern, mentre que a l’estiu es troben gavines corses, fumarells i xatracs. Des del mirador es pot observar un dels ocells més representatius del Delta de l’Ebre, el flamenc. A més a més es poden trobar peixos de nombroses espècies d’aigües marines com ara: daurades, llenguados, llobarros, llises i anguiles.

El preu de la visita no inclou el lloguer de la bicicleta, que és de 7 € i s’ha de reservar en el punt de sortida.

 L’encanyissada

L’encanyissada és la llacuna més gran del delta de l’Ebre i es troba dintre de les zones protegides del Parc Natural del Delta, envoltada de vegetació d’aigua dolça i també adaptada a terrenys salins. En aquesta zona hi trobareu 4 miradors faunístics i podreu gaudir d’un matí de d’esport amb la bicicleta i natura amb família, ple de diversió i sempre acompanyats per un dels nostres guies!

Per a més informació, visita www.turismeamposta.cat

Organitza:

GALERIA
Deixa un comentari

Informació de la Ruta
 • Comarca
 • Categoria
 • Situació
  Amposta, Tarragona
 • Telèfon
  977 703 453
 • Correu electrònic
  turisme@amposta.cat