Amposta, patrimoni, cultura i gastronomia

Una ciutat on gaudir  del patrimoni, la cultura  i la gastronomia

La capital del Montsià és el destí ideal per gaudir amb amics, parella o família, al cor del Delta de l’Ebre

El patrimoni, la història, la cultura, la gastronomia i la natura s’agafen de la mà per fer d’Amposta un destí de referència. La ciutat ofereix diferents recursos per passar unes vacances amb família, amics o parella: des de visites per descobrir la ciutat a rutes en bicicleta o passejades turístiques, sense oblidar els moments al voltant d’una taula per recarregar les piles.

Amposta neix amb la construcció del castell al segle X, un espai on actualment es troben restes de les fortificacions medievals. Segles després, el municipi va encapçalar la producció d’arròs i la colonització agrícola al Delta. D’aquella època es conserven molins com el de Cercós o el d’Adell, el primer a la mateixa zona del castell, o les cases modernistes, que es poden veure recorrent els carrers de la ciutat.

Custodiant el riu, el Pont Penjant és un dels símbols arquitectònics més representatius de la ciutat des de la seva inauguració l’any 1920. L’enclavament privilegiat d’Amposta permet gaudir de la seva història mitjançant la recuperació del patrimoni cultural de la ciutat com la façana fluvial, la zona del castell amb la seva celoquia sobre l’Ebre, les cases modernistes, el mercat amb els seus magnífics vitralls, els molins arrossers o, pels seus voltants, la Vil·la Romana, o la Torre de la Carrova.

Una bona forma per conèixer tots aquests llocs i la seva història és amb les rutes guiades que es realitzen durant tot l’any i contextualitzant els segles d’història visitant les descobertes arqueològiques exposades a les sales del Museu de les Terres de l’Ebre, una de les principals entitats culturals del territori dedicada a la història, etnografia, ecologia, economia i geografia de les Terres de l’Ebre.

La preservació de les tradicions deltaiques també es manté viva amb festes de recreació històrica com la Festa del Mercat a la Plaça, que es duu a terme el mes de maig; la Festa de la Plantada, al juny; i la Festa de la Sega, a l’octubre. Però Amposta és molt més, amb atractius tan destacats com el Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta (FesticAm), a l’octubre; les Festes Majors, a l’agost; i la Fira de mostres, al desembre.

L’arròs, a la ribera i al plat

No és cap secret que el Delta de l’Ebre és un dels paratges naturals més importants de Catalunya. El riu acompanya la ciutat i s’obre camí cap al Delta de l’Ebre, una planura de 320 km2 que permet ser gaudida i transitada amigablement, sobretot en bicicleta o a peu, per poder gaudir dels camps d’arròs en les seves diferents etapes i albirar les múltiples espècies d’aus que habiten i nidifiquen en aquest entorn natural ple de vida i singularitat.

I és que el terme municipal d’Amposta s’estén en gran part pel Delta de l’Ebre, nuclis de població com el Poble Nou del Delta, Balada i la urbanització d’Eucaliptus; i zones protegides del parc natural, com les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada, o la platja dels Eucaliptus, representen un oasi per a la fauna i flora que hi habita i per als visitants que el recorren.

Tots aquests elements naturals, en especial el cereal estrella de la zona, es traslladen al plat amb la gastronomia típica del Delta, que es pot degustar tot l’any i, en concret, amb les jornades gastronòmiques i la popular Festa de l’arròs i la carxofa, que se celebra al mes de febrer.

Veniu i endinseu-vos en una ciutat amb una gran diversitat de recursos, on el patrimoni, la història, la natura i la gastronomia, s’agafen de la mà per oferir la millor experiència al cor del Delta de l’Ebre

A  Amposta podeu gaudir dels camps d’arròs en les seves diferents etapes i albirar les múltiples espècies d’aus que  habiten i nidifiquen en aquest entorn natural ple de vida i singularitat.

 

Per a més informació, visita www.turismeamposta.cat

Organitza:

 

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map