Ruta per Palautordera

Rutes per Catalunya Palautordera

Descobreix Palautordera

Santa Maria de Palautordera és un municipi ubicat a la zona est del Vallès Oriental, una bonica localitat situada a la vall del riu Tordera, que té una extensió aproximada de 17 quilòmetres quadrats, i una altitud mitjana de 190,90 metres per sobre del nivell del mar.

Gràcies a les esplèndides vistes que es tenen del massís del Montseny, l’han convertit en un punt de pas del “Camí del Montseny”, a les portes del Parc Natural del Montseny, espai protegit i declarat Reserva de la Biosfera (Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera del programa MAB), l’any 1978, per la UNESCO.

Palautordera o Palau, com també se l’anomena, està molt ben comunicat de manera que s’hi pot accedir des de qualsevol lloc de Catalunya.

Situat a només 40 minuts de Barcelona, la comunicació amb la resta de la comarca es fa per la carretera BV-5301, que travessa la vila i que uneix la carretera de Granollers a Girona (C-35) amb la comarca d’Osona després d’enfilar-se pel Montseny.

Parc de l’Arborètum

Una iniciativa pensada per posar a l’abast de tothom el coneixement i la comprensió del medi natural del Montseny i, en especial, de les espècies forestals més representatives.

En aquest espai s’hi recull una mostra de les aproximadament 80 espècies llenyoses que podem trobar al massís del Montseny, totes degudament senyalitzades i presentades i que són una bona representació de les que hi ha a Europa.

A més a més, és un espai natural on també podem veure espècies animals com ànecs, tortugues i peixos. Una preciosa font on poder relaxar-se dona la benvinguda al parc.

Itineraris senyalitzats

En els últims anys s’ha anat treballant per donar a conèixer el municipi, perquè sigui valorat com un atractiu turístic més del Montseny, tant pels propis vilatans com pels visitants.

Amb aquest objectiu, avui dia hi ha dissenyats nou itineraris ben senyalitzats, pels voltants de la vila, per on passejar, fer-hi salut, conèixer una mica d’història de l’entorn, observar els boscos del terme municipal on podem descobrir també arbres o arbredes de gran interès: la zona del Riu Sec, la font dels Enamorats o de Sant Josep…

En general, són de dificultat baixa (apte per a tot tipus de públic), i de diferent durada en funció de la seva llargada: des del més curt, amb una distància de 3.300 m i un temps de 45 minuts, fins al més llarg, amb una distància de 15.700 m i un temps de 3 hores 20 minuts.

Us proposen una altra possible passejada per fer-vos gaudir d’alguns dels arbres i indrets significatius del poble. És circular i transcorre per zones properes al nucli, la distància de la passejada és de 5.600 metres amb un desnivell insignificant (35 metres), i una durada d’1 hora i 5 minuts (sense parar).

Com que és una zona rica en aigua, també s’ha creat una guia de les fonts del municipi (no hi són totes, ja que moltes estan en terrenys particulars) per donar-les a conèixer, estimar-les i preservar-les.

De la mateixa manera, s’han creat dues rutes de cicloturisme pel municipi: una de dificultat baixa, de 6.600 m de distància i 95 m de desnivell, i una de dificultat mitjana, de 25.000 m i un desnivell acumulat de 469 m.

El projecte “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies” que neix de la voluntat pública dels diferents promotors del projecte, un d’ells Santa Maria de Palautordera, de dinamitzar el territori a l’entorn del riu Tordera i la seva conca, mitjançant la vinculació del senderisme i el cicloturisme al voltant d’un curs fluvial tant important com la Tordera i la riera d’Arbúcies (Tourdera).

On allotjar-se

Al municipi compten amb una bona oferta d’allotjament de tot tipus: 3 hostals, 4 cases de turisme rural, 14 habitatges d’ús turístic amb capacitats diferents (de 5 a 18 persones) i aviat 8 apartaments turístics.

Gastronomia

Tot això sense oblidar que tenen molt productor i comerciant artesanal i de gran qualitat, i una fantàstica i molt complerta oferta de restauració amb cuina tradicional i casolana, amb productes de la terra i de temporada, per a tots els gustos i preus

I és que Santa Maria de Palautordera està repleta de vida física així com també vida sensorial perquè quan estiguis allí et sentis la mar de bé.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ