Ruta al Niu de l’Àliga i les Fonts del riu Glorieta

Ruta al Niu de l’Àliga i les Fonts del riu Glorieta

A la comarca de l’Alt camp, trobem una de les rutes familiars més conegudes de les Muntanyes de Prades. La vall del riu Glorieta està situada entre el poble d’Alcover i Mont-ral, un preciós paratge natural on no hi falten tolls i salts d’aigua, i el més visitat, el Niu de l’Àliga.

La ruta

La ruta és apta per a totes les edats, amb indicacions que porten pel camí més planer adaptat als més petits i camins amb més dificultat pels més aventurers. Tots donen lloc a les aigües fredes i cristal·lines dels salts d’aigua de la ruta.

Tot comença des de l’Ermita del Remei, situada a tres quilòmetres d’Alcover, una edificació barroca del segle XVIII, on i trobem un aparcament per a vehicles totalment gratuït. Si es prefereix, a 10 minuts més endavant hi trobem l’aparcament de Mas Forés amb cost un cost de 5€ per dia, amb zona de pícnic i parc per als més petits de la família.

Des d’aquest punt, la ruta comença des de la caseta d’informació d’en Mas Forés, cap a la “Central hidroelèctrica i les fonts del Glorieta”. El camí travessa boscos de pins i alzines, petits ponts i rius. A 2,9 km de recorregut, es troba una bifurcació de camins, on es pot escollir quina ruta agafar depenent de la dificultat. El camí de l’esquerra porta directament cap al salt d’aigua del Niu de l’Àliga on famílies amb nens poden divertir-se en plena naturalesa, i els més atrevits, banyar-s’hi.

En canvi, pel camí de la dreta, porta cap a la bassa de la Central, les fonts del Glorieta i Mont-ral, un itinerari de senderisme una mica més complex i distant. Des de la bassa del Niu de l’Àliga, es pot seguir la ruta per arribar a les Fonts del Glorieta, i així completar la ruta que recorre l’antic camí natural reconvertit en un itinerari de senderisme.

Informació rellevant

Distància fins al Niu de l’Àliga: 6km

 • Temps: 1:30h
 • Desnivell: 110 metres
 • Dificultat: Baixa

Distància fins les Fonts del Glorieta: 9,5 km

 • Temps: 2:30h
 • Desnivell: 200 metres
 • Dificultat: Mitjana
Venue Details
3 Comments
 1. FRANCESC Fernandez

  hola
  La meva pregunta es si es por arribar fins l’aparcament de pago amb autocaravana
  Gràcies

  1. Turisme a Catalunya

   Bon dia Francesc, comentar-te que si que pots arribar fins a l’aparcament amb autocaravana.
   Esperem haver-te solucionat el dubte.
   Moltes gràcies.

 2. Turisme

  Benvolgut,

  l’aconsellem que visiti la pàgina web de turisme d’Alcover (http://www.turismealcover.cat/la-vall-del-glorieta), però en principi, encara s’hi pot arribar i aparcar al pàrquing de pagament.

  Gràcies pel seu comentari!

Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
MAPA WIKILOC

Powered by Wikiloc