Ruta familiar al Castell del Pallars

Rutes per Catalunya, Castell del Pallars

Ruta familiar al Castell del Pallars

Una petita excursió per la naturalesa, pensada per anar amb nens i gaudir de la natura més pura

Ens trobem a Esterri d’Àneu, un petit municipi de la comarca del Pallars Sobirà, on gaudir de la muntanya de qualsevol manera, sol o acompanyat. Proposem una petita ruta per respirar l’aire pur que ens brinda aquesta ubicació, fàcil i entretinguda per a que pugui realitzar-la qualsevol.

Des de la part més alta del carrer de València a Esterri d’Àneu, al tocar de la creu de la vila, comença la ruta ideal per descobrir i recórrer la natura més propera. El primer pas que s’ha de fer, és trobar el panell informatiu a l’inici de la ruta, on tota la informació es veu reflectida per no perdre’s cap detall.

Amb una petita desviació a l’inici del camí, es pot arribar fins al forat de la Guineu, una cova natural (balma) que hi ha a la penya.

Actualment, el camí esta format per una tanca de fusta que acompanya el panorama que s’observa; unes vistes impressionants de la cubeta d’Esterri. Aquest camí ens permet veure con eren les comunicacions en l’antiguitat.

Sense donar-nos compte, arribem a València d’Àneu, un petit poble amb un encant inigualable que, a la part dreta del camí, dóna lloc a un Castell medieval de l’antic Hug Roger III, ara anomenat, Castell del Pallars. Utilitzada com a fortalesa durant la Guerra Civil, fou l’últim reducte del Pallars independent i la visita al Castell es obligatòria per qui hi passa.

Però, abans de pujar el sender que enfila cap al Castell, ens trobem amb l’ermita de Sant Cosme.

Ja amb dues tongades d’excavacions arqueològiques, el castell del Pallars resta en ruïnes, però encara i així, hi resta la gran panoràmica.

Al acabar la visita al castell, és obligatori fer una volta pel casc antic de València d’Àneu, de típica arquitectura de muntanya amb cases antigues de pedra i teulades de pissarra, que transmeten pau i tranquil·litat als exploradors curiosos que volen rodejar-se de pura natura. No pots perdre’t passar per l’església de Sant Andreu del segle XII, conservada i amb una bellesa molt destacada.

Per la tornada, es recórrer el mateix camí d’anada fent una circular, o si es prefereix, Darrere de Casa Campaner on s’indica el camí cap a Son. Dins d’aquest camí entre vegetació, hi apareix una cruïlla que indica la tornada al poble d’Esterri.


Recomanacions
  • Bon calçat.
  • A l’estiu, protecció pel sol ja que el camí s’hi troba molt exposat a la solana.
 Més Detalls
  • Punt de sortida/arribada: Esterri d’Àneu, Carrer de València o Plaça 11 de setembre.
  • Temps Total (anada i tornada): 1,30 h
  • Distància total (anada i tornada): 3,5 km
  • Desnivell: 160 m

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ