Ruta accessible pel centre històric de Palafrugell

Ruta accessible pel centre històric de Palafrugell

Si voleu recórrer el centre històric de Palafrugell amb cadira de rodes, podeu seguir l’itinerari que us proposem

Plaça Nova

El primer punt del nostre recorregut és la plaça cèntrica del municipi, on es po den veure les restes de la muralla de Palafrugell (a la part esquerra seguint l’itinerari). Se li va atorgar el nom de “Plaça Nova” per diferenciar-la de la plaça de l’Església, que era el punt de trobada dels palafrugellencs i on se celebraven tots els esdeveniments. Com que la població anava creixent, per engrandir el nucli antic es va crear aquesta plaça més ample, que actualment és el centre neuràlgic de la vila així com l’escenari d’espectacles diversos. A la mateixa plaça s’hi ubiquen el Centre Fraternal i el Centre Mercantil, espais culturals de l’època surera, actius des de 1887. Al costat de la plaça hi trobem el mercat de Palafrugell, el Teatre Municipal i la Biblioteca (WC). També hi ha les terrasses dels bars de la plaça, bancs per descansar i una font d’aigua potable.

Plaça Can Mario

Espai museístic conegut com el triangle de Can Mario, que engloba el Museu del Suro de Catalunya, el Dipòsit d’aigua modernista de Can Mario i la Fundació Vila Casas – Museu Can Mario. Els tres espais s’ubiquen en una antiga fàbrica surera, la més important del sector industrial a Espanya.

El Museu del Suro de Catalunya, en permanent actualització, s’encarrega de la interpretació, conservació i difusió del patrimoni surer català.

A pocs metres hi ha el Dipòsit d’aigua modernista de Can Mario, conegut popular ment com la torre de Can Mario, un antic dipòsit d’aigua de 35 metres d’alçada.

Als seus peus hi trobem el Centre d’Interpretació de l’Aigua, que dóna accés a la mateixa torre.

Al seu voltant hi ha el jardí de Can Mario, un espai a l’aire lliure amb una exposició permanent d’escultures d’artistes de la nostra zona.

La Fundació Vila Casas – Museu Can Mario, exposa escultures dels anys 60 fins a l’actualitat, d’artistes nascuts o residents a Catalunya. També és una plaça que acull diferents activitats i esdeveniments del municipi.

Església Sant Martí de Palafrugell

L’església parroquial, dedicada a Sant Martí, compta amb elements de diferents èpoques, com el gòtic i el barroc i forma part de l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Com a curiositat, a la porta que hi ha just a sota del campanar, s’observa en relleu la data 1762 amb l’escut del municipi de Palafrugell.

Quan baixem de la plaça, al terra hi trobem una representació de l’antiga muralla de Palafrugell amb la ubicació de les torres de guaita.

Llegenda:

  • I/F: Inici i final de ruta
  • 1: Plaça Nova
  • 2: Plaça Can Mario
  • 3: Església Sant Martí de Palafrugell
  • P: Aparcaments
  • H: Recorregut històric
  • C: Plaça Nova
  • WCs: serveis a la Biblioteca Municipal de Palafrugell i Teatre Municipal de Palafrugell.

 

Escaneja el QR de la ruta:

Per a més informació, visita www.visitpalafrugell.cat

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
UBICACIÓ