Roda de Berà, et vull tornar a veure

RODA DE BERÀ, ET VULL TORNAR A VEURE

Amb un atractiu patrimoni cultural i històric, espectaculars platges i bonics passejos han convertit Roda de Berà en un indret del qual enamorar-se.

Situat en un lloc privilegiat de la Costa Daurada, Roda de Berà ha estat durant tota la seva història un punt estratègic com a porta d’entrada a la Tàrraco Romana. El seu càlid clima mediterrani, la seva llum i l’oferta patrimonial, cultural i de naturalesa disponible, el converteixen en un lloc ideal per descobrir en qualsevol època de l’any.

Les seves platges de sorra fina daurada ofereixen el marc ideal per respirar tranquil·litat i conèixer llocs encisadors en els que emocionar-se, enamorar-se i gaudir en família del mar, el sol i la natura.

La qualitat dels seus més de tres quilòmetres de platja està certificada per guardons de reconegut prestigi com el certificat EMAS, la Bandera Blava o el certificat ISO 14001, així com el distintiu de destinació turística sostenible i de garantia ambiental.

En la mateixa Via Augusta romana, actual carretera Nacional 340, trobem l’Arc de Berà, construït per l’imperi romà a finals del segle I aC., un dels arcs honorífics millor conservats del món. Va ser proclamat Bé Cultural d’Interès Nacional i des de l’any 2000 forma part del conjunt monumental de la Tàrraco, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Un altre lloc de visita obligada és el Roc de Sant Gaietà, una pintoresca urbanització edificada sobre el mar a l’estil dels pobles de pescadors típics del Mediterrani. En el seu interior podem apreciar elements constructius de diversos estils presents en la geografia espanyola.

Situat dins d’aquest incomparable marc, trobem el Museu de la Ràdio Luis de l’Olmo, conformat per més de 550 aparells radiofònics de diferents estils i èpoques, és considerat un dels museus dedicats a la ràdio més complets del món.

Partint des del Roc de Sant Gaietà es troba el Camí de Ronda, un passeig que discorre per tota la vessant meridional del pujol de Berà, bordejant la costa. Aquest passeig forma part de la xarxa de rutes verdes del Baix Gaià, i es troba dins del catàleg de rutes saludables de Roda de Berà, format per un total de vuit recorreguts verds per descobrir diferents racons i gaudir de la natura en estat pur.

En finalitzar el Camí de Ronda trobarem l’ermita tricentenària de la Mare de Déu de Berà, una edificació d’estil renaixentista, construïda en el lloc que ocupava l’antiga església de Sant Pere de Berà, documentada en el segle XII.

Una altra de les visites imprescindibles és la capella de Mas Carreras, de Josep M. Jvjol, una petita capella construïda durant el primer quart del segle XX, ampliada i reformada per l’artista tarragoní, qui es va encarregar d’elaborar personalment la decoració pictòrica i els elements litúrgics i ornamentals.

Els seus innombrables racons per descobrir, la bellesa dels seus passejos, el seu atractiu històric i cultural, el seu patrimoni, la seva gastronomia, les seves espectaculars platges i el caràcter acollidor de la seva gent han convertit a Roda de Berà en l’encant de la Costa Daurada del qual enamorar-se amb cada retrobament.

Per a més informació, visita www.rodadebera.cat

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ