Què pots trobar a la Vall de Ribes?

Vall de Ribes, pren-te uns dies per viure-la a poc a poc

La Vall t’ofereix tranquil·litat i el gaudi de tots els seus espais, sense presses i respirant aire pur. Inspira’t, fes activitats, descobreix l’oferta turística i el comerç local trobant l’equilibri perfecte entre benestar i oci.

La Vall de Ribes es troba situada al nord-oest de la comarca del Ripollès i està formada pels municipis de Campelles, Planoles, Pardines, Queralbs, Toses i Ribes de Freser. La seva riquesa impacta a qualsevol gràcies a l’atractiu natural i paisatgístic, amb una vegetació típica d’alta muntanya.

Campelles 

Campelles es troba en una situació privilegiada, des de la qual es visualitza tota la vall amb les seves impressionants vistes panoràmiques de les muntanyes de tot el voltant.

Un dels principals atractius del municipi de Campelles és la seva torre fortificada medieval així com la resta de patrimoni que encara es conversa d’aquesta mateixa època. Les Coves de Ribes, l’Església de Sant Martí de Campelles, són altres punts d’interès turístic que augmenten l’atractiu del municipi i fan que la seva cultura i patrimoni es mantinguin encara més vius.

Pardines

Repartit en diferents veïnats disseminats, el poble de Pardines conversa les restes del que fou la seva muralla de vila medieval. Les seves cases antigues amb balconades de fusta, et faran reviure la seva història envoltats d’un ambient típic de muntanya.

El patrimoni de l’indret s’identifica en forma d’edificis i esglésies, com Santa Magdalena de Puigsac o la de Sant Esteve, els quals deixen entreveure els anys que han passat des de la seva construcció i el patrimoni històric rellevant que proporcionen al municipi. A més d’això, el terme municipal de Pardines engloba tot el curs alt del Riu Segadell.

Planoles

Rodejats de natura i cultura, Planoles ofereix diverses opcions per viure experiències. Un pot descobrir tot el que amaga el municipi, el qual està format per dues parts ben diferenciades, fet que li atribueix una gran riquesa i varietat d’espais i formes de vida.

Un ambient d’alta muntanya mediterrània i una infinitat d’espècies tan vegetals com animals, dona l’oportunitat de conèixer la flora i la fauna més singular de la zona. El Collet de les Barraques és un gran mirador paisatgístic i un port de muntanya excel·lent per fer amb bicicleta.

Queralbs

Poble de pastors i amb gran tradició minera i de fargues catalanes, Queralbs és el terme municipal de més extensió de la Vall de Ribes i agrupada en petits nuclis.

El castell de Queralbs, l’Església de Sant Sadurní de Fustanyà o de la Sant Jaume de Queralbs, comparteixen el patrimoni històric de la vila, que juntament amb la Vall de Núria, formen un potent atractiu turístic natural de tota la zona de la vall. Des de Queralbs es poden fer diverses excursions per conèixer els seus voltants més immediats i d’on també es pot agafar el tren cremallera fins a Núria i Ribes de Freser.

Ribes de Freser

Ribes de Freser, capital de la Vall, és un lloc des de fa anys per l’estiueig. El poble es troba a la confluència dels tres rius de la Vall de Ribes, el Freser, el Rigat i Segadell, situació que provoca que estigui dissenyat en forma d’ Y i protegit per altes muntanyes.

El poble que té un actiu calendari d’esdeveniments llueix amb orgull els seus trets distintius, el lleure dins de l’entorn natural i rural, la diversitat dels seus serveis locals, de proximitat i qualitat i l’arrelament de les seves tradicions. Ribes de Freser son els Pirineus més a prop de Barcelona i des d’on pots agafar el cremallera per pujar a la Vall de Núria també.

Toses

El municipi de Toses és un dels més antics de la Vall de Ribes i destaca per unes edificacions força singulars que el diferencien de la resta de pobles de la vall. Està format per construccions agrícoles amb porxos i arcades, fetes de pedra i amb patis interiors entre cases.

Toses apareix esglaonat a la falda de la muntanya, fet que encara li atribueix un major atractiu visual, i està format per diferents nuclis de població esteses al costat del riu Rigat i al peu de la Collada de Toses. Destacar Dòrria per les seves pintures murals del s. XI.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't