Pont de Suert, el centre dels Pirineus

Racons per Catalunya, Pont de Suert

Pont de Suert, el centre dels Pirineus

On gaudir de la natura més pura

D’identitat típica ribagorçana, El Pont de Suert convida a passejar, a observar i a valorar un estil de vida ramader i agrícola, on el turisme actiu rural t’ofereix un ampli ventall de propostes.

Entre la capital i un seguit de pobles agregats que li aporten aquesta personalitat singular i artesana, podràs descobrir en primera persona les seves formes de vida pròpies de la muntanya compartint-les alhora amb tota la natura que l’envolta.

Zones de natura gairebé verges, paisatges tranquils i relaxants on tothom pot oblidar les presses i gaudir de la natura més pura i sense contaminar.

La Vila

Pel que fa al patrimoni històric i arquitectònic, a cada poble s’hi troben empremtes del romànic pirinenc tan típic de la zona, així com esglésies, ermites  i restes de castells que harmonitzen el territori.

El municipi del Pont de Suert està integrat per un total de vint-i-quatre nuclis agregats, els quals han mantingut una forma de vida artesanal, donant caràcter i consolidant la seva ruralia per continuar sent un motor agrícola i ramader i, a més, afavorint de forma molt positiva el seu turisme rural.

El Pont de Suert és un clar exemple del desenvolupament industrial modern, on la indústria hidroelèctrica ha estat el factor de desenvolupament econòmic ribagorçà mitjançant la construcció d’embassaments i centrals hidroelèctriques que han contribuit a l’augment de la població en aquesta zona de muntanya.

Actualment, El Pont de Suert és el principal centre comercial de la comarca i on la seva activitat quant a serveis està fortament consolidada i adaptada a la principal font d’ingressos del territori, el turisme.

Fer turisme

El muicipi vetlla per oferir un turisme d’alta qualitat en tot el seu voltant, però sense oblidar la preservació i protecció mediambiental. Es tracta d’un indret amb una situació geogràfica privilegiada, entre la muntanya catalana, aragonesa i francesa, que es distingeix per ser el centre comercial i econòmic de la comarca de l’Alta Ribargorça.

El municipi té molt present el gran valor que la natura aporta al seu estil de vida i, per això, ho vol compartir en forma d’activitats, fires i festes aquesta personalitat rural.

Les tradicions i els esdeveniments relacionats amb tota aquesta cultura s’organitzen durant tot l’any, fet que fa que el calendari festiu del Pont de Suert sigui ben actiu i dinàmic.

Des de les Jornades Gastronòmiques de l’Alta Ribargorça, que pretenen potenciar la qualitat de la cuina i els productes del territori, fins al tradicional Ball de Bastons, que encara conserva aquelles danses ben arrelades i acompanyades rítmicament dels bastons.

I l’oferta festiva no acaba aquí, ja que El Pont de Suert té altres propostes tan conegudes com la seva Festa Major, La Cofraria i la Festivitat de Sant Sebastià, Les Falles de Sant Joan,  la Fira de la Girella o la Fira Gust.

Properament, les festes que prendran més protagonisme són les Falles de Sant Joan i el tradicional Ball de Bastons, les quals prendran els carrers del Pont de Suert durant el mes de juny. Per una banda, el costum de córrer les falles la nit de Sant Joan ja és tota una popular festa, la qual està relacionada amb el culte solar i es realitzava, en l’antiguitat, per donar gràcies als déus per l’èxit de les collites i l’arribada del bon temps.

Durant la baixada de les falles, es crea un riu de foc per la muntanya, acompanyat pel so de les campanes i s’arriba fins al Barri Històric, on els fallaires acaben fent una gran foguera.

Per altra banda, el conegut Ball de Bastons tindrà lloc el 29 de juny i cal dir que el Pont de Suert és l’únic poble de la comarca que conserva aquesta singular activitat cultural.

Grups de dansaires armats d’un bastó de fusta a cada mà interpreten una coreografia mentre colpegen acompassadament els bastons propis amb els dels seus companys. Aquesta proposta turística coincideix amb la Festa Major de Sant Pere.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ