Parc Samà, un jardí amb memòria

Racons de Catalunya, Parc Samà

A mig camí entre la natura i la cultura

Una joia pels sentits, Parc Samà és el lloc idíl·lic on a cada pas que fas floreixen nous sentiments; és l’espai on tota persona s’emociona quan el visita. El seu creador Salvador Samà i Torrents, Marqués de Marianao, va voler que tothom pogués gaudir de la mateixa virtut que havia tingut ell. Per aquest motiu, va crear aquest patí tan meravellosament espectacular.

Actualment el Parc, i des de fa dos anys, juntament amb l’empresa gestora Expertus Turismo y Ocio han posat en marxa un nou projecte sota el lema “un jardí amb memòria”. Una idea que resumeix a la perfecció l’aposta per la sostenibilitat del parc. Aquest està composat per 4 dimensions per a que els visitants es quedin bocabadats en la seva visita. Podràs resseguir tot el parc beneficiant-te d’espais particulars i sorprenents dividits segons la dinàmica dels seus creadors fent èmfasi sempre a la vida que proporciona la natura. El legado colonial de un marquesado. El romanticismo de un jardín histórico. El Aviario Marianao como homenaje a las aves de Centroamérica. Y el modernismo o la lealtad del arte a la naturaleza.

El projecte ha establert uns programes per donar resposta a l’objectiu proposat per Nacions Unides i poder ajudar al desenvolupament sostenible. Una vegada treballats els paràmetres, es van decretar 4 punts indispensables: IMPACTE, DINAMITZACIÓ, BENESTAR I CONSCIENCIACIÓ. A partir d’aquestes directrius s’engloben les activitats del Parc, és a dir, s’estableixen les finalitats envers a aquests quatre punts.

Impacte

Treballa amb tres línies d’actuació enfocats en la mediació mitjançant indicadors de l’impacte social, econòmic i de recuperació patrimonial i com a resultat de l’activitat han generat nous llocs de feina arribant a unes finalitats molt satisfactòries.

Dinamització

En aquest àmbit s’han establert diferents activitats conjuntament amb l’Ajuntament de Cambrils a partir d’un conveni. Gràcies a aquest compromís i confiança es poden fer exercicis comunament amb altres entitats vinculades a ells, ja siguin d’àmbit públic, privat o del sector turístic, cosa que proporcionarà un ajut per poder promocionar el municipi d’una manera més dinàmica i eficaç.

Benestar

Aquest està vinculat amb la vida del parc, és a dir amb la vegetació i fauna de la zona. Per una banda, l’aigua i l’ús com a principal element per mantenir la biodiversitat del parc. La recuperació i manteniment de la vegetació del parc i el benestar faunístic, tant de fauna autòctona com la introduïda.

Conscienciació

Aquí entra en joc l’educació, on pretenen que el parc sigui la millor aula a l’aire lliure de Tarragona, on poder desenvolupar programes educatius per escolars, divulgant i conscienciant sobre la protecció dels habitats i especies, i el valor del patrimoni a través d’experiències i emocions en un lloc màgic i únic.

En definitiva, durant aquest any, el Parc Samà estarà ambientat en els 17 objectius del desenvolupament sostenible marcat en l’agenda 2030 mundial. Les persones són molt importants per aquest projecte ja que ajudaran a contribuir en el benefici i conscienciació de la sostenibilitat, i que amb petits gestos es pugui canviar alguna cosa, i aconseguir millorar el món.

Treballen diferents activitats per donar-li vida al Parc i que aquest sigui fructífer i necessari per a les persones. Que anar-hi sigui tota una experiència, on els petits i els grans coneixen, aprenen i viuen en primera persona d’una manera extraordinària, divertida i ampliant les experiències per poder-les guardar en la motxilla de les aventures.

 

Visita www.parcsama.es

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't