Osor, onze segles d’història

Osor

La comarca de la Selva ens regala indrets naturals plens de llegendes, i un d’ells és el municipi d’Osor

Situat al bell mig d’una vall entre muntanyes i turons, aquest municipi de cases de pedra i carrers estrets, es troba dividit per un pont de pedra de més de 6 segles d’història, el Pont Vell. El pont d’estil romànic i empedrat és un dels punts més fotografiats de la vila, que passa per la riera d’Osor, un afluent del riu ter i una dels rius meus cabalosos de la serra. Les seves poblacions veïnes son l’Anglès, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners, que comparteixen l’espai natural i encantat de les Guilleries, de boscos frondosos, camins i aigua, gràcies a la qual la vegetació és impressionant. Tot això et convida a descobrir les rutes de senderisme, hi ha més d’una vintena de rutes senyalitzades per recórrer Osor i les seves rodalies, que de ben segur et portaran a veure llocs màgics de gran valor turístic natural.

Osor et convida a visitar els seus negocis artesans i els allotjaments rurals que et permetran poder fer-hi una visita, descobrir els seus productes locals, la gastronomia i les tradicions més arrelades.

Et portem a la Font del Borrell, una de les fonts més conegudes de la comarca i documentada des del segle XVIII, on assaborir l’aigua més fresca i pura. Després, visitem el forn d’Osor de Can Peret, on s’hi elabora el pa des de fa quatre generacions, amb aigua dels torrents de la vall, massa mare i fusta dels castanyers de les Guilleries, amb un forn centenari de volta de pedra.

Vine a Osor i descobreix els seus productes locals, la gastronomia i les tradicions més arrelades

Què et sembla provar els embotits casolans de la Carnisseria Pilar Coll? I un àpat de cuina tradicional catalana a Can Sidru, la Taverna del Sobirà, l’Hostal de l’Espinau o al Bar de la Piscina, acompanyat d’un bon vi de Can Calic al Carrer Major de la Vila. Perquè els vilatans i vilatanes saben apreciar el pas tel temps i han vist com, poc a poc, Osor ha anat evolucionant, donant la benvinguda a tothom que els visiti i vulgui passar uns dies envoltats d’un patrimoni de més d’onze segles d’història.

El barroquisme dels seus carrers empedrats parlen per sí sols. Si ens hi endinsem, podrem observar un llegat arquitectònic singular, com la casa de Can Roure, el qual hi predomina un finestral gòtic de gran bellesa i un portal adovellat de mig punt. Altres cases com la de Can Casamitjana o Can Margarits defineixen perfectament l’estil del poble, peculiar i pintoresc, que atrapa i encanta a tots els amants de la muntanya.

Un altre element que s’hi destaca és l’església de Sant Pere, un antic temple romànic de l’any 1125 i que, actualment, és d’estil barroc i coronat pel campanar. També la Torre de Recs, una torre robusta i quadrada edificada amb posterioritat a 1439, la qual s’usà com a presó a partir del segle XIX, per això també se’n diu Torre de la Presó.

El municipi es manté viu d’activitats i esdeveniments durant tot l’any, mantenint tradicions i balls, com el Ball del ciri, que es remunta al segle XVI i en el que hi participa tot el poble durant la Festa Major del Terç, el tercer diumenge de cada setembre. Nosaltres no ens volem perdre aquest racó tant màgic, ens vols acompanyar?

Per a més informació, visita www.osor.cat

Ajuntament d’Osor

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ