Olivella, la perla del Garraf

OLIVELLA, LA PERLA DEL GARRAF

El poble d’Olivella està situat a la comarca del Garraf i es caracteritza per estar envoltat de boscos, vinyes i cases rurals, que el converteixen en un indret encantador per fer-hi turisme i apreciar tot l’entorn natural tan privilegiat que té el Parc Natural del Garraf.

Olivella va néixer des d’una església, una casa i un castell. En referència als castells, el Castell Vell va ser construït l’any 992, a dalt del Puig Molí, i el Castell Nou està documentat de l’any 1164, segons la carta de poblament, al Puig Cabot. Es diu que es va permetre l’establiment de cinc famílies, a canvi de llaurar unes terres i d’armar un nou castell.

Actualment són unes runes d’unes antigues edificacions on s’estan fent prospeccions arqueològiques on han sortit algunes restes d’època dels Ibers. També hi ha les restes de l’antiga església, romànica, de Sant Pere del Castell.

D’altra banda, al costat de l’actual Ajuntament, hi ha el mas de Can Pau, un conjunt edificat, un mas vinater on s’han trobat mostres d’obra d’arquitectura romana a les parts inferiors de les edificacions.

Recórrer el nucli antic del poble és, sense cap dubte una experiència gratificant. En vegada s’arriba al poble, trobaràs la plaça Major, que és Seu de l’Ajuntament i Centre d’Informació en cas de que vulguis saber-ne més sobre el Parc del Garraf i del municipi. Des d’aquest punt comencen molts itineraris i rutes que et faran descobrir els racons més bonics i destacats de la zona, i t’expliquem quins.

A través del carrer Major s’arriba a l’església parroquial de Sant Pere i Sant Feliu de l’any 1513 o també anomenada església nova d’Olivella, construïda l’any 1430 sobre les restes del Castell Nou i reestructurada al s. XVII. Val la pena visitar-la juntament amb l’església vella o de Sant Pere, aquesta construïda sobre les restes del Castell Vell on s’hi poden veure encara detalls de l’absis i l’altar de pedra.

Olivella és el millor indret per gaudir de l’entorn natural, la seva magnífica situació geogràfica el converteix en un paratge fantàstic ple de destins turístics únics

Un cop vistes les esglésies, val la pena perdre’s pels petits carrers del poble abans d’aventurar a descobrir els entorns, on hi trobarem el Palau Novella, una antiga casa d’indianes i actualment convertit en monestir budista, situat al bell mig del Parc del Garraf. És un dels monuments més turístics d’Olivella pel fet de ser especial i eclèctic. L’estructura és una mescla d’estils arquitectònics, en concret barreja el neoclàssic, el barroc, l’oriental i l’àrab, donant lloc a indret únic que val la pena visitar i contemplar. El seu entorn està envoltat de cedres, pins, eucaliptus i espècies particulars que mostren el bon gust del constructor, i de fet, es diu que Dalí sovint hi anava per passejar-se i inspirar-se.

Un altre indret que volem destacar és l’Observatori Astronòmic del Garraf, també situat a Olivella i instal·lat des del 1.997 a l’edifici de Can Tòfol, un antic magatzem agrícola al costat de la Masia de Can Grau. Des d’aquest indret es gaudeixen de les fantàstiques vistes que des del massís del Garraf s’estenen cap a la mar Mediterrània i fins a les muntanyes del Montsià.

Un cop arribats aquí, sol ens queda animar-vos a visitar Olivella i deixar-vos captivar pels seus indrets únics, especials i màgics

Per a més informació, visita www.olivella.cat

 

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ