Montblanc vila medieval

Racons per Catalunya Montblanc Medieval

Montblanc vila medieval

Has visitat mai Montblanc? En cas, afirmatiu segur que no hauràs marxat de la capital de la Conca de Barberà sense fotografiar algun dels seus racons amb encant.

Si no has passejat mai per un dels recintes medievals més vitals del país, esperem inspirar-te per a una propera escapada.

Tant si repetiu visita, com si la feu per primera vegada, us donem uns consells amb aturades recomanades que esperem us inspirin.

Una ruta al passat

Oficina de Turisme, el punt 0 de tota visita a Montblanc. Està ubicada a l’antic celler modernista. En aquesta Catedral del Vi obra de Cèsar Martinell obtindreu informació imprescindible sobre la vila i podeu aprofitar per contractar una de les diverses visites guiades que es proposen. Seguir la senyalització turística urbana us permetrà fer un recorregut molt ben lligat per a no perdre-us res.

Lletres de ceràmica, un record de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica que se celebra al setembre, que s’han convertit en element de benvinguda a vila i punt d’obligada fotografia en grup, en família o de selfie.

El Pont Vell, l’antic hospital de Santa Magdalena i el portal de Sant Antoni són els tres elements monumentals que donen accés al recinte emmurallat des de fa segles. Entrar al claustre de l’antic hospital us transportarà a un estat de calma i pau que de ben segur es plasmarà en les vostres fotos.

Passejant pel carrer Major arribareu al carrer de la Plebania, amb escales i un parell d’arcs gòtics. Us deixarà rere l’església de Santa Maria, l’espectacular Catedral de la Muntanya i als peus del pla de Santa Bàrbara, el tossal que donà nom a Montblanc (muntanya pelada, sense vegetació) i des d’on gaudireu d’una magnífica panoràmica de la vila i de la Conca de Barberà.

Aleshores baixeu a la plaça Major, plena de detalls per fotografiar, i seguiu cap al portal de Sant Jordi, on segons la llegenda tingué lloc la lluita entre el cavaller i el drac, cosa que que fa que a l’abril la vila celebri la Setmana Medieval, la festa de recreació històrica més antiga del país.

Des d’aquí us donem dues opcions: decantar a la dreta i resseguir el perímetre de la muralla fins tornar al punt de partida, o anar cap a l’esquerra on encara podreu trobar l’antic convent de Sant Francesc, i tornant al carrer Major, l’església de Sant Miquel i més endavant el carrer dels Jueus.

Quan dura aquest recorregut? El que vosaltres vulgueu.

Us recomanem fer-lo amb calma, gaudint dels detalls que trobareu al vostre pas, aturant-vos en algun forn de pa, pastisseria o comerç, prenent qualsevol cosa en una cafeteria, o dinant en un restaurant. Si veniu amb l’idea de passar-ho bé, de gaudir de moments de felicitat, el temps no compta.

I no oblideu d’immortalitzar l’experiència. Si compartiu fotografies a Instagram us animem a fer-ho amb l’etiqueta #montblancmedieval

 

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ