Miradors de Catalunya

Catalunya als nostres peus

Acompanya’ns a gaudir de les vistes panoràmiques que ens regalen quatre miradors de Catalunya, un per cada província.

Els miradors es troben en localitzacions concretes, que ofereixen panoràmiques espectaculars i úniques, amb paisatges feréstecs i colors mediterranis. Verds i blaus, cel i terra, contrastos entre elements que ens deixen meravellats. Els miradors són paratges ideals on observar des de les altures tot el que tenim als nostres peus. Catalunya n’ofereix des de molts punts diferents: muntanyes, penya-segats, llocs històrics de castells, monestirs, esglésies… però et volem parlar de quatre que valen pena trepitjar.

Mirador del Santuari de Queralt

Conegut com el “mirador de Catalunya”. Es tracta d’un indret que regala unes vistes immillorables del pantà de Baells, de la serra del Cadí, el Montseny i les muntanyes de Montserrat. Situat a 1.200 metres entre muntanyes que senyalen el camí a la ciutat de Berga, al Berguedà. Antigament, s’hi trobava el castell de Guillem de Berguedà, un home feudal conegut per la música medieval i la poesia trobadoresca. Si ens hi arribem ens trobarem amb el Santuari de Queralt i la Cova, on poder passejar amb els petits de la família i gaudir d’un mirador mentre ressegueixes camins, fonts, coves i paisatges que ofereixen vistes d’ocell. T’animes anar-hi?

Mirador del Far de Sant Sebastià

Damunt d’un penya-segat on, en aquest cas, el mirador no és el protagonista, sinó que tota l’atenció se l’emporta la immensitat del mar. El mirador del Far de Sant Sebastià està ubicat en terres gironines, en un racó de la Costa Brava, sobre la muntanya de Sant Sebastià de la Guarda, al municipi de Llafranc i als 169 metres sobre el mar. Aquest mirador és el punt de referència a l’Empordà on gaudir d’unes magnífiques postes de sol, amb vistes al mateix municipi i, també,  de Palafrugell. És un indret que permet desconnectar de tot menys del mar, on relaxar-nos i gaudir del so de les onades que piquen amb les roques. Prepara la càmera fotogràfica o el mòbil, perquè és el punt més fotografiable de tot el conjunt de Palafrugell.

Mirador de la Guardiola

Situat a les Terres de l’Ebre, a la cima de la Torreta de Sant Carles de la Ràpita, trobem el Mirador de la Guardiola, l’indret més bonic que et presenta una vista panoràmica del Delta de l’Ebre. Al cim de la Torreta, a més a més del mirador, trobem la Torre de la Guardiola, una edificació del segle XIX que es va convertir en una torre telegràfica òptica i que li dona nom a aquest indret, un dels més coneguts i emblemàtics del sud de Catalunya. L’antiga torre de vigilància és el que avui en dia ens permet gaudir i admirar de tota la plana del Delta, on s’estén el seu parc natural amb una riquesa de flora i fauna autòctones que contrasten amb les edificacions del municipi.

Mirador del Cingle de la Pena

A les terres de Ponent, al sud del Segrià i sortint del municipi d’Almatret, hi ha el Mirador del Cingle de Pena. És  l’únic indret de Ponent que toca el riu Ebre. Un mirador que ens permet veure el transcurs del riu entremig de tots els boscos de pi blanc i el sotabosc de màquies continentals. Es tracta d’un espai protegit per la Generalitat de Catalunya a fi de salvaguardar aquestes comunitats forestals, ja que creen uns paisatges d’extrema bellesa, on el verd dels costers abruptes cauen sobre els meandres blaus de l’Ebre camí del Delta. Gaudeix del mirador de l’oest de Catalunya, et serà impossible oblidar-te d’aquest encisador indret.

Per a més informació, podeu visitar www.catalunya.com o fent clic a les fotografies.
Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map