L’Olla de Núria

L’Olla de Núria

La vall de Núria conforma un escenari d’alta muntanya amable que ens captiva pels seus relleus ondulats, els verds prats de pastura, les vistes panoràmiques interminables, les comes profundes, els rierols frescals i ben oxigenats, els claps de boscos subalpins i la flora i fauna ben aparent.

A més de la força espiritual i tel·lúrica que emana de les seves entranyes, la vall de Núria es considera el bressol de l’excursionisme català. La capçalera de la vall fou històricament un punt de pas estratègic entre la Catalunya Vella i la Catalunya Nord i actualment marca la frontera entre la comarca del Ripollès i la regió francesa de l’Alta Cerdanya.

Es tracta d’un recorregut circular molt complet destinat a persones amb molt bona forma física -21 km de longitud i +/-1800m de desnivell- que recorre el circ de Núria enllaçant tots els cims que el conformen. Sortim del santuari de Núria i ascendim al cim del Puigmal, punt on assolim la carena que anirem resseguint en sentit horari coronant els pics del Segre, Finestrelles, Eina, Noufonts, Noucreus, Fossa del Gegant, Fontnegra i Àliga. Des d’aquest últim cim baixem fins al santuari, on tanquem aquest èpic itinerari.

  • : Dia complet
  • : 8:35h en total
  • : 1.800m
  • : Alta. La ruta no presenta cap dificultat tècnica específica més enllà de transcórrer per terrenys d’alta muntanya i per sobre dels 2.700m d’altitud durant gran part del recorregut. Es recomana tenir un mínim d’experiència en rutes per terrenys d’alta muntanya. L’exigència física és molt elevada.

Per a més informació, visita www.rutespirineus.cat

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't