Llívia et fa gaudir tot l’any!

Racons per Catalunya, Llivia

Llívia et fa gaudir tot l’any!

De cultura catalana, província gironina i en territori francès

Ens trobem a Llívia, un poble acollidor de Catalunya però localitzat a França i pertanyent a la comarca de La Cerdanya.

Estanys, boscos, prats i espais naturals, et conviden a caminar, a observar i a conèixer en primera persona el territori i el poble. Llívia és la vila més antiga de la comarca i la qual conserva un gran interès cultural i històric digne de descobrir.

Descobreix

Gaudeix de Llívia tot l’any gràcies a la gran diversitat de propostes turístiques relacionades amb la seva cultura, gastronomia, patrimoni històric i arquitectònic, així com de tota la natura que l’envolta.

El seu territori et dona l’oportunitat de sentir l’ambient a flor de pell amb un turisme actiu variat i de qualitat.

Activitats d’aventura durant totes les èpoques de l’any et faran treure tota l’adrenalina mentre connectes amb la natura i altres propostes d’oci en família t’aportaran una experiència més que enriquidora.

Entorn monumental

Llívia, situat a la falda del pic del Carlit, acull al seu nucli antic un dels monuments més importants i rellevants de la zona, la torre de Bernat de So i l’església, els quals formen uns especials i reconeguts testimonis del seu passat medieval.

La Torre del Bernat de So està situat al punt més alt de la ciutat i, en l’antiguitat, va formar part d’una fortalesa defensiva. Amb el pas del temps, ha tingut diferents funcions, des d’una presó fins a sala d’exposicions i avui en dia forma un dels atractius turístics més remarcats.

Per altra banda, l’església de la Mare de Déu dels Àngels forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. De nau única, absis poligonal, capelles laterals i campanar de torre adossat, l’edifici conversa en el seu interior un objecte de gran valor en exposició, un Crist considerat una de les obres més importants de transició romànico-gòtica dels segles XIII – XIV.

Un altre dels atractius històrics és la farmàcia més antiga d’Europa, la qual està dividida en diferents seccions i on es pot realitzar una visita en forma de recorregut per tot el seu interior.

Amb l’objectiu de descobrir tots els materials i departaments antics de la farmàcia, l’ espai et farà reviure el seu passat i experimentar l’evolució farmacèutica en tots els sentits.

Dins el Museu Municipal, el qual també acull una important col·lecció de material arqueològic sobre la història de la població, també descobriràs un singular conjunt d’estris i documentació d’aquesta farmàcia.

Un poble que festeja

La Cerdanya és sinònim de tradició i festes populars, les quals s’engloben cada any en diverses fires i celebracions a gairebé totes les viles i ciutats. Llívia no es queda enrere, ja que és territori de bona gastronomia, de cultura i diversitat patrimonial.

Així doncs, tots aquests trets distintius es poden experimentar de diverses formes, ja sigui en la celebració d’aquestes fires i festes, com en visites espontànies durant l’any.

Més d’una trentena de llocs t’esperen a Llívia per degustar una cuina excepcional del Pirineu. Es tracta d’una gastronomia autèntica del territori, marcada per una naturalesa muntanyenca i de tradició ramadera.

Tots els punts turístics et conviden a passejar i descobrir Llívia a través dels seus carrerons, lleugerament empinats, fets de pedra i amb un singular encant. Petites i grans construccions et donaran la benvinguda en un ambient arquitectònic  sorprenent i on es denota una combinació de diferents estils artístics.

Caminar, respirar, observar i sentir. Llívia es converteix en una porta oberta de paratges, d’història i de bona cuina i és l’indret ideal per destapar i conèixer totes les vessants de la Cerdanya

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ