Les Vies Ferrades més conegudes de Catalunya

Les Vies Ferrades més conegudes de Catalunya

Catalunya ens brinda infinitat de possibilitats per gaudir del territori i una d’elles són les Vies Ferrades, recorreguts per indrets rocosos que et fan sentir l’adrenalina més pura i d’observar paisatges espectaculars des de les alçades. Tots aquells ansiosos d’aventura en gaudireu infinitament, així doncs, descobreix-les amb nosaltres!

Una via ferrada ens permet passar per indrets pels quals només caminant, seria impossible i, alhora, gaudir d’experiències reservades d’una forma segura i senzilla. En altres paraules, és un recorregut vertical o horitzontal en un lloc molt rocós de gran atractiu natural, que està equipat amb diversos materials enganxats a la roca que aporten l’ancoratge en tot moment i assegurances de protecció fixa. L’objectiu d’una via ferrada és el d’anar superant, mitjançant tècniques de seguretat de l’escalada, les dificultats que la roca ens proposa per desplaçar-nos amb el mínim risc per parets de roca enmig de la natura.

És una manera de sentir l’adrenalina i desafiar la gravetat, de posar a prova les teves extremitats i a la vegada, gaudir de l’experiència semblant a l’escalada, preservant sempre la fauna i la flora de la zona. Hi ha diferents tipus de dificultats: parets verticals, flanquejos per cingleres, ponts penjats, etc. Però nosaltres t’exposem aquells més coneguts de Catalunya, els seus noms parlen per si sols!

Via Ferrada Teletubbies

Aquesta via es troba a Corçà, a la comarca de la Noguera i a la província de Lleida. Recomanada per iniciar-se en aquest món i apta per a nens, consta d’un recorregut curt però equipada amb molta varietat d’elements i envoltada d’un paisatge i entorn preciós i aquàtic, dominat per l’embassament de Canelles i el congost de Mont-Rebei de fons. Evoluciona per una fina aresta que s’eleva entre dos canals entapissats de vegetació i es pot combinar amb la via Olmo-Soler, que és una mica més difícil però fa que el recorregut sigui més interessant fins a l’ermita romànica de la Pertusa.

Via Ferrada Roca de la Creu

Situada a Ribes de Freser a la província de Girona, aquesta via ferrada també és ideal per iniciar-se i a la vegada, gaudir del paisatge que t’ofereix de la vall. Està equipada amb materials de primera qualitat i es pot combinar amb el camí del Castell de Segura, on s’hi combinen ponts de tipus tibetà i agafar un primer contacte amb l’equilibri.

Via Ferrada del Barranc de la Foig

És l’elecció perfecta per aquells que mai han vist una via ferrada. Travessa un barranc vertical que passa per damunt del poble de Tivissa, a la província de Tarragona, i consta de diferents seccions amb diverses alçades i passos tècnics que posaran a prova les teves habilitats. Aquesta via, ens ofereix unes vistes espectaculars del Montsant i la Vall de l’Ebre i té un recorregut de casi 600 metres, la meitat dels quals es fan caminant.

Via Ferrada “Cagate lorito”

Com el seu nom indica, aquesta via ferrada situada a Sant Llorenç de Montgai a Lleida, té una dificultat especial que la fa única. Està formada per parets verticals que s’escalen amb l’ajuda de graons metàl·lics adherits a la roca i diversos ponts que fem servir per creuar d’una paret a un altra. És la via que posa a prova les teves habilitats físiques i mentals, així com el teu equilibri. Ofereix unes meravelloses vistes dels contraforts dels Pirineus, però abans d’animar-te a realitzar-la, t’aconsellem que t’informis detingudament de les seves característiques.

Tots aquells ansiosos d’aventura en gaudireu infinitament. Així doncs, descobreix-les amb nosaltres!

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

Enter an address or map lat and lng from the Contact tab.

PUBLICITAT

Anuncia't