Les Cascades de la Val d’Aran

LES CASCADES DE LA VAL D’ARAN

L’essència dels Pirineus

La Val d’Aran és una comarca històrica situada al vessant septentrional dels Pirineus centrals, a la província de Lleida.

Si no hi has estat mai, estem segur de que un cop visitada, hi voldràs tornar, i cada vegada més enamorat! 

Paisatges increïbles, pobles de contes, banys termals, pistes d’esquí, gastronomia exquisida i un idioma propi i autèntic. Aprofitar tots aquests recursos t’enriquirà l’ànima! Tot això fa que la Val d’Aran sigui un lloc màgic.

Volem que coneguis quines cascades visitar per gaudir d’una experiència única i deferent.

ES UELHS DETH JOEU: LA CASCADA MISTERIOSA

Una pista forestal asfaltada de 9 km que recorre la Ribera del Joeuarriba al seu punt més alt en el meravellós paratge natural del “Pla dera Artiga”. Punt d’inici de diverses excursions de senderisme, podrem accedir al naixement del riu, més conegut com “Uelhs deth Joeu”.

Aquestes aigües desapareixen en la glacera del riu Anetoi després de circular subterràniament durant 4 km, tornen a aparèixer en aquesta meravella de la naturalesa.

També conegudes com la Cascada “d’ulls de diable” (Ojos del diablo o de Júpiter), és senzill d’arribar partint des de Vielha, prenent pel camí cap a Bords i desviant-te a Artiga de Lin. A 9 quilòmetres de distància s’arriba al pàrquing que es compon de tres sectors i d’allí s’accedeix a la cascada Uelhs deth Joue.

El lloc és realment màgic i es pot realitzar un petit recorregut familiar, ja que el camí és molt suau.

SAUT DETH PISH: LA CASCADA MÉS BONICA DE LA VALL

Aquesta és una de les cascades de la Vall d’Aran més impressionants. Comprèn dos salts d’aigua, un de 20 i un altre de 5 metres d’altura, als quals es pot accedir amb cotxe, ubicada amb un entorn meravellós i de fàcil accés, el que fa que sigui ideal per fer-la amb nenes i inclús amb gent de tercera edat.

Així que no et pots perdre aquest enclavament natural de gran bellesa que ofereix la Vall d’Aran!

LA CASCADA DE MOLIÈRES

A la boca sud del “Túnel de Vielha” s’inicia el sender cap a la vall de Molières, coronat pel Tuc de Molières (3010 m), segon cim més alt de la Vall d’Aran, en un itinerari especialment ric en flora. Es tracta d’un recorregut de 8 km i durant la ruta podràs apreciar la naturalesa del bosc i alguns punts de fusta.

Aquestes cascades amb rius que ressorgeixen d’entre els arbres sóm un exemple de la quantitat de racons sorprenents que es poden trobar per aquesta zona.

Per a més informació, visita visitvaldaran.com

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map