L’Ampolla, l’amor de l’Ebre

Racons per Catalunya, L'Ampolla

L’Ampolla, l’amor de l’Ebre

Per aconseguir ser l’amor de l’Ebre s’ha de cuidar de manera afectuosa l’entorn, per aquest motiu l’Ampolla ho fa diàriament, atenen minuciosament cada detall i racó del seu municipi.

L’Ampolla compta amb una ubicació geogràfica excepcional, essent la porta del Delta de l’Ebre. Essent un poble de costa que li ofereix una infinitat d’oportunitats d’oci perquè puguis viure de prop la natura marítima, amb les platges i les cales i una gran riquesa paisatgística.

Viure al mar també et permet el luxe de tenir una gastronomia per llepar-se’n els dits i gaudir de d’un turisme responsable i sostenible.

L’Ampolla treballa constantment per ser un poble ric en oci però també en aprenentatge, per aquest motiu quan els visiteu podeu escollir entre diferents activitats dinàmiques. Us fem un petit resum perquè ara que arriba el bon temps hi aneu a passar uns dies.

Gastronomia

En gastronomia no hi ha qui els guanyi, tenen la millor terra i mar els quals brinden productes frescos i de km 0, que podràs assaborir en els restaurants del poble i comprar en els establiments.

Tots sabem que consumir productes locals dona molts beneficis, sobretot pel sabor autèntic de cada producte. En fem un repàs dels més usuals de l’Ampolla, com el peix i marisc, aquests són un referent presentant un caràcter mariner molt propi de l’Ampolla gràcies a la seva ubicació geogràfica.

L’oli d’oliva és una altra delícia de la gastronomia del municipi, i és que compten amb una climatologia excepcional que li dona les qualitats organolèptiques essencials i una aroma i sabor equilibrats.

L’ostra del Delta és un producte local reconegut per tots aquells que són amants dels gustos intensos i purs del mar. Aquest mol·lusc rep una gran quantitat de nutrients que li venen donats de la badia del Fangar.

Evidentment no ens podem descuidar de l’arròs amb la Denominació d’Origen Protegida Arròs del Delta de l’Ebre, ja que compten amb el millor terreny per poder cultivar aquest cereal.

Els embotits casolans omplen les neveres de tots els vilatans i vilatanes i de tot aquell qui els visita, passa el mateix amb la rebosteria artesanal de la que gaudeixen, és difícil resistir-se als pastissets, coquetes de sagí, coc de brossat o maçana, gelat d’arròs… entre altres que cada forner o pastisser li dona el seu toc distintiu.

La ginebra i el sake són dos ingredients perfectes per fer begudes destil·lades, on a l’Ampolla els treballen de manera acurada i han creat el Harbour Gin i el Sake Kensho. Doneu-los-hi una oportunitat, us encantaran.

Però tot això no es queda aquí, compten amb una gran riquesa botànica, ja sigui el llorer, l’estragó, el romaní, la farigola… en fi, una infinitat d’herbes i infusions que de ben segur recordes que eren a la despensa dels teus avis. A més, pots apuntar-te a fer una visita al jardí botànic medicinal d’ecoherbes on podràs aprendre més de 400 espècies diferents.

En definitiva deixa’t seduir per la cuina local i tots els seus productes de qualitat tot practicant activitats.

Turisme

Les propostes de turisme actiu són infinites perquè ara que arriba el bon temps gaudeixis com mai de l’Ampolla. Hi ha activitats per qualsevol moment del dia, només cal que escullis quina t’agrada més.

Pots fer una sortida amb vaixell per poder veure els vivers de musclos i ostres, fer rutes per la natura ja que compten amb 3 senders per poder fer passejades enamoradisses a la costa les quals et deixen descobrir racons màgics.

Tens una activitat encisadora, el birdwatching una activitat relaxant amb 5 itineraris ornitològics amb els quals poder observar la gran quantitat d’aus que habiten en aquesta població, és molt apassionant i de gran aprenentatge.

I, si t’agraden els animals de veritat no t’ho pensis dues vegades i aposta per fer una excursió en cavall amb la teva família en plena natura on poder viure en primera persona els beneficis que brinda viure a l’Ampolla, com les boniques postes de sol.

A més, de desenes d’activitats esportives a l’aigua que si visites la oficina de turisme de l’Ampolla t’informaran de totes i cadascuna d’elles.

De veritat que una vegada trepitgis l’Ampolla, t’enamoraràs.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ