El Port de la Selva, mar terra i roca

Racons per Catalunya, El Port de la Selva

El lloc ideal per desconnectar

Gaudeix dels petits plaers davant del mar

Fer una ruta amb barca resseguint tota la costa est del Cap de Creus, et donarà l’oportunitat d’observar les petjades de la tramuntana, el vent del nord tan característic d’aquesta terra. Un cop hi siguis, agafa la càmera i fotografia les roques esculpides per la força d’aquest vent, les quals tenen un color rogenc i ataronjat únic, que les doten de personalitat i vida pròpia.

Les cales i les platges també són una referència d’aquesta població costera i n’hi ha per a tots els gustos. Per als més familiars, que els hi agrada estar a prop de tot, hi ha les platges del Pas o les Clisques. Així com també, Cala Taballera, Cala Prona, Cala Fornells i Cala Tamariua que són una opció ideal per als que volen endinsar-se al mar i conèixer la part més íntima i profunda d’aquesta zona.

Més enllà del dia, a la nit viuràs noves sensacions que són aquelles petites coses que fan de la vida, molt més bonica. No t’ho pensis més, ves al Port de la Selva quan estigui a punt de caure el sol, treu-te les sabates i passeja per la sorra, mentre les llums de les cases i dels locals s’encenen i deixen una resplendor al mar fascinant, conjugant els color d’un cel i mar blavosos i el blanc de les seves cases.

Un poble replet d’art i cultura 

O fica’t el teu millor vestit i deixa que els xefs dels restaurants del Port et delectin amb les seves meravelles amb les millors vistes possibles. O simplement, menja’t un gelat mentre escoltes l’aigua del mar, moguda per les barquetes que, de ben segur, en veuràs alguna navegant. Coses tan simples com aquestes t’esperen a un lloc tan emblemàtic i únic com és El Port de la Selva, un poble molt vinculat amb les vessants artístiques, la música, el teatre de les quals s’organitzen diferents esdeveniments culturals durant tot l’any, que fan el poble més viu i actiu.

Un esdeveniment curiós i que convida a anar-hi, per ser únic, és el TRAMUNTANART, un festival d’art contemporani a l’aire lliure que se celebra al juny i que té com a objectiu experimentar i reflexionar amb el vent, interpretant i actuant amb la natura, el material urbà, sobre el mateix ésser humà, des de diferents sensibilitats i perspectives, per tal d’entrar i sentir a flor de pell, la tramuntana.

L’esport és el mitjà de diversió que poden compartir tant petits com grans. I és que aquesta població llueix una gran bellesa en el mar, en les muntanyes i en tot el que el rodeja, un lloc idoni per practicar windsurf, vela, submarinisme, caiac, paddle suf, en quan a esports aquàtics. Pel que fa als esports relacionats amb la muntanya vindria a ser ideal per agafar la bicicleta, fer running o caminades a prop del mar. I una activitat preciosa de realitzar són les caminades pels molls on poder sentir, veure i conèixer com arriben les barques de pesca al port.

El Port de la Selva s’hi pot gaudir de moltes maneres, ja sigui tot prenent el sol a la platja, passejar entre els seus carrerons, prendre alguna cosa a les terrasses, observar les espectaculars postes de sol, viure les festes i activitats a la llum de la lluna o tombar-se a veure les estrelles.No obstant, les zones arquitectòniques no deixen a ningú versemblant, ja que presumeixen de llocs meravellosos com el Monestir de Sant Pere de Rodes. Una obra arquitectònica d’estil romànic català, construïda amb pedres de l’entorn, especialment pissarra, amb unes dimensions clarament espectaculars. Si puges per allí et sentiràs que conquereixes

El Port de la Selva, ja que les seves vistes són impressionants, ja que et rodegen unes muntanyes meravelloses i a la vegada contemples des d’alt unes vistes fabuloses de tot el poble, mentre brindes amb una copa i gaudeixes d’un àpat espectacular.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map