Nulles, la Toscana de l’Alt Camp

Descobreix Nulles

La Toscana de l’Alt Camp

Nulles és aquell municipi en el qual et perdries una tarda tranquil·la, deixant-te emportar pel caliu de la seva gent i els seus carrers. Situat a la comarca de l’Alt Camp, la seva essència vitícola es desprèn pel seu entorn, camps de vinya que formen un paisatge de bellesa singular, quasi com si estiguessis a la Toscana.

Un tret distintiu del poble és la seva Cooperativa Vinícola de Nulles, el celler Adernats, un celler projectat pel deixeble i arquitecte vallenc d’Antoni Gaudí, Cèsar Martinell. Aquest celler modernista amb la Catedral del vi com a emblema, no destaca només per la seva bellesa, sinó per reunir totes aquelles qualitats necessàries per a l’elaboració d’un vi excel·lent.

Es possible visitar el seu interior i pujar fins a tocar el sostre per veure de prop les tines i els arcs gaudinians, així com tastar els seus magnífics caves i vins.

Just al costat del celler, hi trobem l’Oficina de Turisme, un espai annex que ofereix un ampli ventall de serveis i informació per als visitants, així com a propostes de caràcter cultural.

Si ens endinsem al seu nucli, veurem l’Església Parroquial de Sant Joan Baptista, construïda l’any 1520 i reformada al segle XVIII, seguint un estil neoclàssic amb influència del barroc, durant una època de gran prosperitat del poble gràcies al cultiu de la vinya. El seu curiós campanar de torre octagonal està decorat amb ceràmica envernissada i el mur dret de l’església, encara s’hi pot apreciar restes de l’antic castell de Nulles, actualment inclòs a l’Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El terme municipal de Nulles comprèn els petits nuclis de Bellavista i Casafort, els quals serà ideal arribar-s’hi fent alguna excursió a peu, com per exemple amb la Ruta dels Tanins, on poder observar les construccions de pedra seca, el bosc de Lluc i unes vistes espectaculars de tot el terme i, des de la llunyania, les muntanyes de Prades! I la Ruta de les Alzines et permetrà visitar la capella del poblet de Bellavista i el pont de l’Hospitalet amb unes vistes impressionats sobre el camp.

Descarrega’t els mapes de les rutes a la web de l’ajuntament www.nulles.altanet.org.  També pots conèixer el Jaciment ibèric Rabassats molt a prop del poble. Aquestes restes del segle III és un indret màgic per tots aquells amants de l’arqueologia i la història.

Tornant al nucli, Nulles té diferents espais perquè nens i nenes puguin gaudir dels jocs i de l’aire lliure, mentrestant el forn de pa del poble desprèn l’aroma de les seves especialitats, com els croissants de calçot o el pa de tomàquet entre d’altres. Apropa’t a degustar totes les seves elaboracions, innoven constantment els seus productes i les seves coques són exquisides! Així doncs, agafa el transport més còmode i apropa’t a aquesta població tan encantadora i gaudeix de tots els seus elements històrics, culturals, gastronòmics i, sobretot, el seu paisatge singular, els camps de vinya.

Vine i enamora’t de Nulles!

Per més informació, visita www.nulles.altanet.org

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
UBICACIÓ

PUBLICITAT

Anuncia't