La Sénia, un paratge per descobrir

LA SÉNIA, UN PARATGE PER DESCOBRIR

Un municipi ubicat en una zona privilegiada que cal descobrir, situat a la falda d’un gran parc natural, un jardí d’arbres monumentals, oliveres mil·lenàries i boscos de fagedes.

El sud de Catalunya és, sovint, una zona desconeguda per gran part de la població… però, què s’hi amaga entre el Mediterrani, els Ports i la Tinença? La Sénia és un municipi ubicat en una zona privilegiada que cal venir a descobrir, situat a la falda d’un gran parc natural, un jardí d’arbres monumentals, oliveres mil·lenàries i boscos de fagedes. També hi ha el riu Sénia,  espai que amaga una sèrie de racons units pels itineraris del camí fluvial que permeten descobrir un entorn que, amb les últimes plogudes, deixa espais que semblen trets d’un conte. El Parc Natural dels Ports ocupa més de 35.000 hectàrees i és una de les joies indiscutibles de la zona. La combinació d’oci en família, activitats esportives i passejades per la natura és perfecta per fer qualsevol mena d’activitat a l’aire lliure.

Natura monumental

El marc que crea el Parc Natural dels Ports és immillorable per qualsevol classe d’activitat que es pugui realitzar. Exemplars com el Faig Pare, un faig de més de dos-cents cinquanta anys i 25 metres d’alçada, o el Pi Gros, garanteixen visites espectaculars emmarcades també en el bosc de la fageda, el bosc de faigs situat més al sud d’Europa. Els amants del ciclisme de muntanya, l’excursionisme o les passejades amb família i amics en entorns naturals tenen una cita ineludible aquí.

El Riu Sénia i el seu camí fluvial creen un recorregut històric i natural que explica la relació del poble amb el riu al llarg dels anys. Es tracta de camins adaptats i assequibles que us permetran fer excursions a mida a través dels seus tolls i peixeres descobrint la Sénia des de la seva façana fluvial.

Els camps d’oliveres i els elements de pedra seca dibuixen el paratge senienc que trobem a la zona més planera del terme, repleta de camins i senders que enllacen el nucli urbà amb el vilar, motor econòmic encara de moltes famílies que ens proporciona l’or líquid tan preuat per a la cuina mediterrània.

Camp d'oliveres de Sénia.


La història també arriba des del cel

Els amants de la història i, concretament, de la Guerra Civil també tenen una visita obligada a la Sénia. El Camp d’Aviació de la Sénia va ser un aeròdrom construït i utilitzat primer per l’exèrcit republicà i, més tard, pel bàndol nacional amb presència de la Luftwaffe, l’aviació de l’alemanya nazi. La museïtzació del conjunt patrimonial vinculat a l’antic aeròdrom, permet dur a terme visites guiades in-situ al mateix camp, on es conserven la Casa de Comandament i el búnquer i, al Centre d’Aviació Històrica de la Sénia, espai que allotja diverses reproduccions a escala real d’avions de l’època, a més de diferents objectes relacionats amb el conflicte.

Centre d’Aviació Històrica de la Sénia, museu d’avions.

En conjunt, la Sénia és un municipi que invita a ser descobert, amb infinitat de possibilitats per fer amb família i amics aquest estiu, t’ho perdràs?

Per a més informació, visita www.lasenia.cat

Organitza:

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
UBICACIÓ