La Ruta dels Refugis

Rutes per Catalunya Ruta dels Refugis

Senderisme i història al Priorat

Descobreix la ruta que recorre les muntanyes més emblemàtiques de la Costa Daurada i que uneix el Parc Natural de la Serra del Montsant i les Muntanyes de Prades

Uns paisatges sorprenents, on hi ha indrets que ens transmeten pau, tranquil·litat i harmonia. Tots els camins de la ruta us mostraran els petits pobles i racons amagats. Una ruta que consta de 4 etapes i es pot realitzar de forma seguida durant 4 dies, dormint en un refugi diferent cada nit, o realitzar cada etapa de l’itinerari en diferents dies.

Primera Etapa

La primera etapa és la més llarga de la ruta, però no deixarà de meravellar-vos amb els seus paisatges. Primer s’arriba a Siurana, un poble amb molt d’encant situat a 706m per després descendre fins al riu Siurana,on gaudir seguidament del poble abandonat de Gallicant. Acabareu la primera etapa al refugi de la Mussara, on podreu passar la primera nit.

Segona Etapa

En la segona etapa, transcorrereu les zones boscoses de les muntanyes, travessant fonts i rius. Començareu l’etapa baixant des de la Mussara per les Tosques, arribant a la Font Major i a l’Albiol, passant per senders màgics. Resseguireu les dues valls i arribareu al Niu de l’Àliga, parada obligatoria fins arribar al refugi de Mont-ral.

Tercera Etapa

Ja a la tercera etapa, us endinsareu a la part més alta de la ruta. Des de Mont-ral, ascendint per la Foradada, s’arriba al Pont de Goi, un pont amb molta història darrera. Des d’allí, baixareu per la Font de la Llúdriga fins al poble de Capafonts, per caminets i senders arribant a l’ermita de l’Abellera, envoltada d’un paisatge espectacular. Després haureu de seguir fins al Tossal de la Baltasana, situat a 1023m, el punt més alt d’on guadir de les vistes i respirar aire més pur, carregant les piles per acabar la tercera etapa i començar l’útltima. Un cop hagueu decidit baixar, arribareu a Prades, al refugi del Càmping de Prades.

Quarta Etapa

Última etapa, la més occidental, on recorrer el Parc Natural de la Serra del Montsant. El camí puja fins al Pla de la guàrdia, on podreu tornar a gaudir de les impressionants vistes. Seguireu per un caminet planer fins al Grau d’en Saura, un indret que conte una enigma, seguit del Mas d’En Lluc. Remuntareu la vall fins al petit poble d’Albarca. Emprendreu el tram final des d’Albarca fins arribar a LoRefugi, punt final de la Ruta dels Refugis.

Paisatges sorprenents, indrets tranquils, senders màgics i vistes impresionants. Tot això i més a la Ruta dels Refugis!

Per a més informació visiteu larutadelsrefugis.cat

Montsant Natura

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ