La Ruta de l’Oli i de l’Aigua

Rutes per Catalunya, Ruta de l'oli

La Ruta de l’Oli i de l’Aigua

La millor manera de conèixer les Borges Blanques i Vila-Sana

L’oli i l’aigua són dos productes que es repel·len. Tot i així, a Les Borges Blanques i Vila-sana han trobat la manera per tal que aquests dos productes encaixin a la perfecció: la nova Ruta de l’Oli i de l’Aigua.

Apadrinada pels famosos cuiners Javier i Sergio Torres, coneguts com germans Torres, la ruta és la forma ideal per conèixer les dos poblacions a partir d’aquests dos productes essencials. Aquest nou format turístic proposa escapades de cap de setmana —de divendres a diumenge durant tot l’any— amb l’objectiu d’unir la capital de l’oli i l’estany d’Ivars i Vila-sana, el més gran de Catalunya.

Coneix la Ruta

A la Ruta no només es visita el patrimoni de les dos localitats, també és una oportunitat per conèixer la natura, cultura, i per suposat, la gastronomia. Totes les visites, allotjament i àpats estan inclosos en aquesta ruta que és sobretot una experiència per les comarques de les Garrigues i el Pla d’Urgell.

Així doncs, només cal que et preocupis de passar un cap de setmana d’ensomni, la resta ja està tot organitzat. Entre les excursions i visites que es fan durant el cap de setmana, la ruta per l’estany d’Ivars i Vila-sana és de les més sensacionals. Caminar vora l’estany és contemplar un dels paratges naturals més bonics de Catalunya.

A l’estany s’hi poden observar animals i plantes únics, ja que per la seva singularitat, localització i perquè fou altra vegada omplert el 2005 (es va dessecar l’any 1951) amb aigua del canal d’Urgell, és una de les zones humides de Catalunya amb més renom i una de les més importants pel que fa a l’observació d’aus. La seva excepcional diversitat biològica no passa per alt i dona al visitant l’oportunitat de viure la natura del Pla d’Urgell de primera mà.

Al mateix municipi, el CIM (Centre d’Inmersió de Vila-sana) és un altre dels espais que es visita. En 4k, Timelapse i Drone, aquest centre proposa un viatge hipnòtic a travès d’una pel·lícula que mostra el paisatge de l’Estany i el seu ecosistema d’una manera alternativa i diferent. Altres experiències audiovisuals enregistrades amb tecnologia d’última generació també estan a l’abast del visitant per gaudir al màxim de l’espectacular Vila-sana.

Cal Gineret

Per altra banda, les Borges Blanques ofereix l’oportunitat de visitar Cal Gineret, un dels molins d’oli més antics de les Borges Blanques, on s’hi pot fer la compra i el tast d’olis. A l’Espai Macià podem conèixer la figura de Francesc Macià i una cabana de volta, la construcció de pedra per excel·lència de Les Garrigues.

Les cabanes de volta són Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i foren una construcció massiva que es dugué a la regió a la segona meitat del segle passat pel cultiu intensiu de l’olivera. Aquestes petites edificacions de pedra seca, que sembla que es camuflen perfectament dins del paisatge, donen molta personalitat a la comarca i formen part del seu important patrimoni.

La Ruta de l’Oli i l’Aigua és també una manera de donar a conèixer una cultura ancestral i excepcional, la de l’oli i l’aigua. Ambdòs productes són símbol de la seva terra i posen de manifest que el turisme d’interior pot ser tant o més interessant que el de platja o el de muntanya.

El patrimoni de les Garrigues i el Pla d’Urgell és ric però desconegut, per això la Ruta és una excel·lent campanya de promoció del patrimoni i els productes de les Borges Blanques i Vila-sana. A més a més, durant el cap de setmana, els turistes poden comparar dos comarques veïnes amb paisatges molt diferents: el de les Garrigues, de secà i el del Pla d’Urgell, de regadiu.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ