La ruta de canvi de temporada: el nord-est català entre l’hivern i la primavera

La ruta de canvi de temporada

De l’Alt Empordà al Ripollès, passant per la Garrotxa, plantegem una ruta plena de matisos i a bord d’un transport tipus camper, el fenomen que s’està convertint en la forma de conèixer el territori més popular entre els viatgers d’arreu.

Arriba la primavera i, amb ella, l’horitzó d’una temporada en la qual cada cop el temps acompanya més a fer escapades de cap de setmana. Una temporada en què els matins són càlids i conviden a fer una passejada sota els primers rajos de sol i les nits són agradablement fresques.

En aquesta ruta plantegem una experiència marcada pels contrastos: Del mar a la muntanya viurem tres dies de natura, gastronomia i territori acompanyats per un dels millors aliats que podem desitjar: una mítica Volkswagen Califòrnia que ens proporciona l’empresa de lloguer Cargoling.

Port de la Selva – Albanyà

Comencem l’aventura als peus del Cap de Creus, arribats al Port de la Selva a última hora del dia zero, despertem a tocar de la sorra de les platges. Els més agosarats podran tastar les primeres onades de l’any per començar el dia amb les piles ben carregades.

L’alternativa per aquells que són d’observar el mar des de la llunyania és Sant Pere de Rodes. Amb el Golf de Roses a l’esquerra, i els pics encara nevats, a la dreta, enfilem cap a travessar l’Alt Empordà fins a arribar a la Garrotxa. Viatjar en Camper permet inventar noves rutes i fer interessants descobertes. La gran troballa d’aquesta primera etapa: L’oli de la Masia Serra de Cantallops.

Carregats de productes del territori, podem buscar un paratge natural per aturar-nos i degustar-los. El Pantà de Boadella, a Darnius aporta la calma necessària per a realitzar-ho. Per acabar el dia, quan comença a enfosquir i cal plantejar on fer nit, l’opció és ben clara: Albanyà. El paratge de Catalunya amb menys contaminació lumínica ofereix l’espectacle visual idoni per acabar d’arrodonir el dia amb el cel més estrellat d’arreu.

Albanyà – Vall-Ter

Per continuar suggerim creuar la Mare de Déu del Mont, direcció Sant Joan de les Fonts per enfilar cap a la Vall d’en Bas. Aquí ens aturarem al petit nucli de Sant Privat per a descobrir un dels pobles amb més encant de la zona. Després de passejar per la plaça i comprar un parell de productes locals a la botiga gastronòmica, avancem cap a la zona de Pícnic “Els Pins”. Allí podrem estacionar la Camper i fer una excursió a peu per aquest paratge natural.

*Recomanació: de camí a la Vall d’en Bas cerqueu un comerç on comprar calçots o carn per fer a la brasa. “Els Pins” disposa d’una zona de pícnic amb graelles i amb aparcament accessible.

Acabat el dinar i l’exploració local podem dirigir-nos a Vallter per fer-hi nit. Els múltiples aparcaments de l’estació d’esquí mostren una imatge poc encisadora arribada la nit, però ens garanteixen un despertar espectacular.

Vallter – Vall de Camprodon

Situat a les Terres de l’Ebre, a la cima de la Torreta de Sant Carles de la Ràpita, trobem el Mirador de la Guardiola, l’indret més bonic que et presenta una vista panoràmica del Delta de l’Ebre. Al cim de la Torreta, a més a més del mirador, trobem la Torre de la Guardiola, una edificació del segle XIX que es va convertir en una torre telegràfica òptica i que li dona nom a aquest indret, un dels més coneguts i emblemàtics del sud de Catalunya. L’antiga torre de vigilància és el que avui en dia ens permet gaudir i admirar de tota la plana del Delta, on s’estén el seu parc natural amb una riquesa de flora i fauna autòctones que contrasten amb les edificacions del municipi.

Mirador del Cingle de la Pena

Despertar a l’estació de Vallter 2000 ofereix la possibilitat de gaudir dels primers rajos de sol, envoltats de pics nevats i esmorzar gaudint amb la vall als peus. L’època de l’any i les ganes d’aventura marcaran les dues alternatives per finalitzar aquesta escapada. Si la temporada acompanya, podrem xalar d’una de les últimes esquiades de l’any i acomiadar la temporada o bé acostar-se al poble de Camprodon, per a fruir amb el seu encant i tornar a casa amb un record en forma de galetes Birba.

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map