Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors

Racons per Catalunya Vall de Llors

Hospitalet de l’Infant i La Vall de Llors

Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors es troba en una ubicació extraordinària: al límit entre la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Això fa que sigui un indret ideal on gaudir de la platja i la muntanya, trobant-se de fronterera entre tres comarques: la comarca del Baix Camp, la de la Ribera d’ebre i la del Baix Ebre.

Per això, reuneix el millor de les Terres de l’Ebre: platges gairebé verges, de sorra fina, i espais naturals d’interès ambiental tant de costa com de muntanya, i el millor de la Costa Daurada: platges familiars amb tot l’oci i avantatges que aquestes ofereixen. Afavorint l’estada a tot aquell que s’hi allotgi.

Del conjunt d’espais naturals que l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors conté al seu terme, n’hi ha que estan protegits per les seves peculiaritats i pel seu alt valor paisatgístic i de biodiversitat, com per exemple: la platja del Torn, La Rojala-platja o la desembocadura del riu Llastres.

En canvi, n’hi ha d’altres que sense estar protegits també presenten valors naturals inmesurables, com els hàbitats d’interès comunitari: matollars i prats mediterranis, formacions de pedra seca, pinedes i zones litorals on hi abunden els sistemes dunars, etc.

Turisme actiu

Per la qualitat de la zona, molta gent que hi estiueja no només es relaxa a les platges sinó que dedica el seu temps lliure a fer un turisme més actiu, on practicar senderisme, activitats nàutiques, escalada o bici s’adapta perfectament a l’ambient i permet conèixer des d’una altra vessant l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

Practicar esport a l’aire lliure en aquesta regió és tot un gust. Si ens agrada el senderisme, per exemple, es pot travessar les muntanyes i hi ha 16 intineraris de diferents nivells per a tots els públics. Una xarxa de camins i pistes forestals d’uns 180 km envolten la zona i recorrer-los és la manera d’apreciar les espectaculars vistes de tot el municipi, on els protagonistes són les muntanyes litorals, les parets de pedra, els barrancs, l’espai protegit del Torn i en definitiva, tota la costa.

Si preferim gaudir del paisatge tranquil·lament i trepitjar el territori pel simple fet de voler coneixer-lo i estimar-lo, els senders i rutes ens marquen el camí a seguir per descobrir els secrets naturals, les històries i la flora i fauna del territori.

Pels amants de la BTT, el municipi disposa de vuit itineraris que transcorren per tots els pobles del municipi i tenen diferents graus de dificultat perquè tothom pugui afagafar la bici, tant famílies com experts. La vila també ofereix dos vies ferrades pels apassionats de l’escalada i nombroses parets verticals pels que volen fer escalada esportiva.

Endinsa’t…

Prefereixes no voltar tant i quedar-te al poble? A l’Hospitalet de l’Infant no només la muntanya ofereix esports magnífics, a la platja podrem escollir entre esports de sorra com el voleibol i el futbol, activitats nàutiques per a tots els gustos i fins i tot podrem practicar golf als camps de pitch & putt de La Figuerola. A més a més, el municipi ofereix un calendari de competicions i esdeveniments esportius perquè puguis practicar l’esport que més t’agrada amb la millor companyia tot relacionant-te amb la gent del poble i l’entorn.

Com pots veure, les opcions són múltiples. Et donarà temps de provar-les totes? Totes les alternatives són una bona manera de conèixer la regió i d’estimar-la, i de cuidar de tu i dels teus en un paisatge que queda pel record. Aprofita! Viu el mar i Sent la muntanya!

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ