Descobreix Catalunya a bord de Turistren

DESCOBREIX CATALUNYA A BORD DE TURISTREN

 Viviu cinc experiències úniques amb joies de la història ferroviària catalana

Puja a bord del Cremallera i els Funiculars de Montserrat, el Tren Cremallera de Núria, el Tren del Ciment, el Tren dels Llacs i el Funicular de Gelida i descobreix Catalunya. En aquests transports de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) viuràs un món de sensacions i experiències des del primer moment. 

FGC Turisme és la divisió de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) té l’objectiu de gestionar i promocionar diferents destinacions turístiques de muntanya. Si agafeu algun dels trens turístics descobrireu tres joies de la història ferroviària catalana i viureu cinc experiències úniques.

El Cremallera i els Funiculars de Montserrat

En primer lloc, el Cremallera i els Funiculars de Montserrat et portaran a una de les zones més emblemàtiques de Catalunya, el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Aquest viatge sostenible combina cultura i natura. El Tren Cremallera fa un recorregut de 5 quilòmetres, superant un desnivell de 600 metres, i té una durada de 15 minuts.

Comença el trajecte a l’estació de Monistrol de Montserrat i va fins al recinte del Santuari. Gràcies als vidres panoràmics, podreu observar les particulars formes de les muntanyes de Montserrat fent del trajecte tota una experiència.

Un cop allà, trobareu els dos funiculars. D’una banda, el de Sant Joan recorre un trajecte de 503 metres i supera un pendent del 65%. Des d’aquest punt es pot observar el Monestir a vista d’ocell a 1.000 metres d’altitud i, alhora, gaudir de l’espectacular vista de l’Anoia des del Pla de les Taràntules i d’una de les millors perspectives del recinte del Santuari des del mirador de l’estació superior.

D’altra banda, el funicular de la Santa Cova fa un recorregut de 262 metres superant un desnivell de 118 metres. Uneix el Santuari amb el camí cap a la cova on, segons la llegenda, van trobar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat.

Tren Cremallera de Núria

Al Ripollès, el Tren Cremallera de Núria és el transport de la vall per excel·lència i l’únic mitjà per accedir a l’estació de muntanya de la Vall de Núria. Si feu aquest trajecte en cremallera, viureu tot un món de sensacions gaudint de la bellesa i l’espectacularitat d’un paisatge i d’un entorn natural únics. Dins els municipis de Ribes i Queralbs, el cremallera durant el seu recorregut passa per 4 estacions fins a arribar a Núria, a 1.964 metres d’altitud, punt final d’un trajecte majestuós.

Amb més de 90 anys d’història, el Cremallera acosta la població a una de les valls més populars de Catalunya en una travessa de 12,5 quilòmetres superant un desnivell de 1.000 metres en tan sols 40 minuts. El Tren Cremallera permet que la Vall de Núria sigui un indret sense cotxes, fet que garanteix que la porta d’entrada i el parc natural de les Capçaleres del Ter i del Freser es converteixi en un espai natural sense contaminació on es preserva la biodiversitat de la Vall.

Tren del Ciment

Una altra de les joies ferroviàries que gestiona FGC és el Tren del Ciment, que amb més de 100 anys d’història cobreix la ruta que històricament unia la fàbrica de ciment Asland, a Castellar de n’Hug, amb Guardiola de Berguedà. Es tracta d’un recorregut de 3,5 quilòmetres en 20 minuts passant entre boscos que us permetran contemplar impressionants paisatges a les portes del parc natural del Cadí-Moixeró, un dels més grans de Catalunya.

Tren dels Llacs

A les comarques de Lleida teniu el Tren dels Llacs, que uneix la capital del Segrià amb la Pobla de Segur per una via única en un itinerari entre embassaments i serralades muntanyoses com el Montsec. Al llarg del trajecte, que discorre per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, passareu per 40 ponts, 75 túnels i veureu 4 llacs. Podeu fer els 89 quilòmetres de trajecte amb el Tren Històric (un ferrocarril dels anys 60) o bé amb el Tren Panoràmic.

Funicular de Gelida

FGC Turisme també s’encarrega de la gestió de l’històric Funicular de Gelida, a l’Alt Penedès, un dels transports més entranyables de la història ferroviària de Catalunya que uneix el centre urbà de la població de Gelida amb l’estació de tren, que es troba a un punt més baix que el municipi. Fa gairebé 100 anys que funciona i, actualment, consta de dos cotxes d’època restaurats que fan un trajecte de 884 metres que dura entre 6 i 8 minuts.

Aquí teniu cinc propostes per gaudir de l’experiència de viatjar en trens històrics que us acostaran a entorns naturals únics del nostre territori.

Per a més informació, visita www.turistren.cat
Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
UBICACIÓ