Catalunya entre vagons

CATALUNYA ENTRE VAGONS

La primavera és l’estació més verda i florida de l’any i per aquest motiu, volem encoratjar-te a descobrir Catalunya d’una manera diferent. Recórrer paisatges des d’un vagó de tren desperta un món de sensacions úniques, ho sabies? El nostre territori disposa d’una xarxa de ferrocarrils molt extensa, amb un traçat històric singular. Aquesta xarxa va servir, durant anys, com a nexe d’unió de poblacions aïllades, trencant barreres com massissos, muntanyes i llacs. Si vols conèixer tot aquest traçat històric entre vagons, acompanya’ns en aquesta lectura!

El Cremallera de la Vall de Núria

És l’únic mitjà per a accedir a la Vall de Núria i té un caràcter singular: és un tren cremallera que recorre 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres. El trajecte en Cremallera ens permet apreciar l’espectacularitat d’un entorn natural incomparable, fent del trajecte una experiència inoblidable. L’itinerari  compta amb quatre estacions diferents, dues a Ribes, a Queralbs i Núria, on poder visitar el Santuari de Núria. Amb motiu de l’aniversari de 90 anys d’història, a la vila de Ribes s’hi pot trobar l’exposició “Noranta anys d’història. El Cremallera de Núria”. Així doncs, anima’t a puja-hi! Circula diàriament de manera ininterrompuda durant tot l’any.

Tren Groc

És un símbol de la Catalunya del Nord i també rep el nom de “canari”, ja que porta els colors sang i or de la llegenda de les quatre barres de sang. Uneix Tor de Querol amb Vilafranca de Conflent en un recorregut de 63 quilòmetres. Tot i que inicialment es va construir per acabar amb l’aïllament dels altiplans catalans, avui dia ofereix una experiència única als viatgers que hi pugen per descobrir el Conflent, la Cerdanya i el territori del Parc Natural Regional del Pirineu català. D’estació en estació, podràs descobrir la vall de la Tet, els paisatges muntanyosos, els altiplans cerdans, i també llocs culturals excepcionals i llocs naturals ideals per fer-hi excursions.

Tren del Ciment

El recorregut del Tren del Ciment transcorre per un entorn excepcional de la comarca del Bergadà. L’atmosfera que es respira en aquesta ruta és incomparable, ja que el recorregut circula per paisatges idíl·lics. Antigament, aquest recorregut enllaçava la fàbrica de ciment Asland de Castellar de n’Hug amb Guardiola de Berguedà. Avui dia, aquest tren representa una joia històrica de Catalunya de l’àmbit ferroviari, ja que té més de 100 anys d’història.

El punt de sortida de la ruta és l’Estació de La Pobla de Lillet i el trajecte compta amb dues parades intermèdies: la Pobla Centre i els Jardins Artigas, fins arribar al Museu del Ciment. Els Jardins Artigas són uns jardins dissenyats per Antoni Gaudí a principis del segle XX, en mostra d’agraïment a la família Artigas per la seva acollida durant la construcció del Xalet del Catllaràs, del municipi del la Pobla de Lillet. Totes les parades tenen atractius turístics, com per exemple l’exposició Ferrocarrils secundaris, industrials i turístics de la vall del Llobregat” de la Pobla de Lillet, o el Pont Vell, que és el més antic que creua el Riu Llobregat.

Tren dels Llacs

El Tren dels Llacs circula sobre raïls del Prepirineu català i connecta la ciutat de Lleida amb la vila de la Pobla de Segur, amb una parada intermèdia a Balaguer, ja que passa per la històrica línia ferroviària de Lleida – Pobla de Segur. Estem segurs que, en aquest trajecte, gaudiràs de les increïbles vistes que presenta la ruta. El tren avança per congosts, ponts, muntanyes i creua quatre llacs i quaranta túnels! El recorregut compta amb dues modalitats: el Tren històric i el Tren panoràmic.

El Tren històric es caracteritza per la seva estructura, amb 60 anys d’antiguitat però amb una conservació òptima, pujar-hi et transportarà a un altra època. Aquest parteix tant de l’estació de tren de Lleida com de l’estació de Balaguer i cal tenir en compte que no està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. En canvi, el Tren panoràmic es caracteritza per disposar d’un disseny diàfan i obert, a més de tenir finestres panoràmiques de gran mida. Té com a punt de partida l’Estació de Tren de Balaguer i aquest sí està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Per a més informació, visita www.turistren.cat
Deixa un comentari

Informació de la Ruta
UBICACIÓ