Gaudeix del moment a la Vall de Ribes

Racons per Catalunya, Vall de Ribes

Coneix la Vall de Ribes

La Vall de Ribes està situada al nord-oest de la comarca del Ripollès i comprèn els pobles de Campelles, Planoles, Pardines, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, capital econòmica de la Vall. La riquesa ecològica de l’entorn és el principal atractiu de la zona, l’aigua és present en qualsevol racó prenent la forma de font, doll o torrent.

La vegetació típica de l’alta muntanya voreja als camins i petits corriols apropiats per fer-hi excursions, i conflueix amb la fauna autòctona i els animals de pagès, propietaris de les arbredes, pastures i prats.

Des de qualsevol indret es poden descobrir panoràmiques inesperades, com per exemple, l’arquitectura rural que s’integra perfectament en el paisatge i els testimonis de la presència pagesa des de corrals, saleres i cabanes de pastors.

El romànic però és el vestigi més rellevant a la Vall, des d’importants conjunts monumentals fins a petites esglésies i que es barregen enmig de castells medievals i d’edificis modernistes consolidant així un bé patrimonial al territori.

La gastronomia és rica de productes artesans com la mel, els mets, els làctics, les daines, el mató, els embotits i la carn pròpia de la zona. La idiosincràsia de la Vall ha mantingut una cultura plena de costums i tradicions de muntanya.

A la Vall de Ribes podràs gaudir d’un fantàstic cap de setmana d’escapada amb la família i els nens, un indret inigualable per practicar el turisme gastronòmic amb rutes privilegiades i una proposta de plats i vins que et faran voler tornar un cop rere l’altre i per descomptat, tant a l’hivern com a l’estiu, descobriràs que la Vall de Ribes és un lloc privilegiat per practicar esports de muntanya i aventura.

Per més informació, visiti www.vallderibes.cat

Rutes de Senderisme

La web d’Itinerànnia és una xarxa de senders de 2.500 km entre les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. La Vall de Ribes disposa de multitud de rutes de senderisme entre d’altres, adaptades a qualsevol públic, per això volem compartir-ho i fer-lo conèixer. Per conèixer totes les rutes, d’entre d’altres que esmentem a continuació, visita vallderibes.cat/senderisme, i deixa’t atrapar!

La Ruta de Ribes de Freser 

Una ruta circular de 6,6 km de distància, que comença a Sant Antoni i acaba a les Obagues del Rigat, tot passant per Roquetes Blanques i l’ermita de Sant Antoni, on s’hi troben esplanades de terra i miradors amb zones de pícnic on apreciar la vegetació de la zona. Perfecte per anar amb la família i gaudir d’un dia assolellat.

Per més detalls de la ruta, visita l’enllaç d’itinerania.net

Romànic i Natura a la Vall de Rigart 

Una ruta de 13 km de distància de dificultat mitjana, que passa per diferents viles i pobles on es poden apreciar els edificis d’art romànic i els paisatges que la natura ens ofereix. Totalment recomanable per a persones apassionades del senderisme!

Tríptic de la ruta a l’enllaç següent: Tríptic de Romànic i Natura 

Per informació més detallada, visita itinerania.net

De Núria a Queralbs per pastures i camins miners 

Pels amants del senderisme més extrem, aconsellem la ruta del camí de Núria a Queralbs, on descobrir l’emblemàtica vall de Núria, els torrents d’aigua verge i unes vistes espectaculars de tota la natura que l’envolta. També s’hi troben mines d’extracció de mineres, ideal per els més curiosos.

Tríptic de la ruta a l’enllaç següent: Tríptic de Núria a Querals 

Per informació més detallada, visita itinerania.net

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't