Flix, on l’Ebre passa dues vegades

Què fer a Flix Rutes Catalunya

Flix, on l’Ebre passa dues vegades

Què fer a flix?

Fer visites per tot el seu patrimoni històric, cultural i natural és enriquir els 5 sentits. A Flix, amb gairebé 3500 habitants, les activitats al voltants de tot el seu patrimoni són extenses, entregades i amb gran afició.

Patrimoni històric

En aquest poble de la Ribera d’Ebre saben valorar allò que tenen, per això treballen per conservar-ho. Per exemple, tens l’oportunitat de fer una ruta pels espais de la batalla de l’Ebre, pots anar al refugi de pontoners republicans, el qual expliquen que fou un dels llocs on l’exèrcit de l’Ebre va excavar diversos refugis a la riba del riu per protegir-se dels bombardejos diaris de l’aviació franquista durant la batalla de l’Ebre.

Durant el temps s’ha conservat el refugi antiaeri museïtzat del carrer Sant Josep, on hi ha tota l’explicació del que va viure Flix durant la guerra civil espanyola, ja que va ser una de les primeres poblacions de Catalunya bombardejades des de l’aire.

Un lloc de visita obligada per la seva localització, és el Castell Nou, aquest és un mirador excepcional del final de la batalla de l’Ebre, tal i com ens expliquen “permet observar perfectament la Serra de la Fatarella i el Tossal de Mont-redons, dos espais essencials a l’hora d’explicar la retirada republicana pel pont de ferro de Flix, situat als peus del turó del Castell”.

Els assentaments alts són una relíquia per poder construir monuments significatius i a la vegada gaudir de la millor panoràmica de Flix, concretament a la cruïlla dels carrer Mirador i Llevant si alça el monument a les Brigades Internacionals de Flix, el qual representa els horrors de la guerra i un advertiment per a tots els que rebutgen la cultura de la pau i la llibertat.

Per tal de commemorar el final de la batalla de l’Ebre se li va construir un monument dedicat a la República amb diversos significats. Una obra molt significativa per a la història de Flix.

Els actes bèl·lics i que afecten a la ciutadania no passen en va i segueixen els sentiments ben vius a dia d’avui, per això fan honor al final de la batalla realitzant una recreació, cada tardor, d’aquest moment perquè les persones puguin rememorar què va suposar per a Flix.

Es tracta d’una proposta molt atractiva que permet viatjar en el temps on l’espectacle i balls d’època no hi falten. I és que els flixancos i flixanques treballen amb molta passió per mantenir les tradicions més arrelades al seu esperit.

Fer un petit repàs dels llocs més històrics i simbòlics de la història de Flix, on no us podeu deixar de visitar l’ermita de la Mare de Déu del Remei, l’església de l’Assumpció, el Monument Ciutat Pubilla de la Sardana, Molí de l’Oriol, la Colònia Fàbrica, el sistema defensiu medieval a la Guerra del Segadors, La Freixa, l’Antiga resclosa i el pont de la República, els perxis i la plaça major.

Flix, avui en dia, encara compta amb la Confraria d’Armats que segueixen lluint a cada Setmana Santa, una de les festes més vives i intenses amb les que compta el municipi.

Com venim dient, el patrimoni cultural i històric amb el que compta Flix és meravellós i ben extens, així com també el natural. El descobrim?

Les opcions són varies, però per a qui li agradi caminar el sender del Meadre i el GR99 són ideals per conèixer la reserva de Sebes, entre altres punts molt interessants on la natura t’abraçarà a cada pas que facis.

La vista d’ocell és merament fabulosa, ja que ens permet contemplar una panoràmica espectacular de Flix, on l’aigua del riu n’és protagonista. Tens l’oportunitat de muntar-te en un dels seus dos llaguts, el tradicional transport que et permetrà travessar el riu als pobles de l’Ebre on a banda de gaudir d’una de les millors panoràmiques us podreu posar a la pell dels avantpassats de Flix.

Com a bons riberencs la pesca és una activitat molt activa al municipi, on es practica de manera recreativa, en dos espais habilitats.

Et recomanem la caminada fins al pi de Montbrió, es tracta d’un arbre de més de 16 metres d’alçada amb una volta de canó de 3,7 metres. Les seves dimensions el fan excepcional, tan és així que el 1992 va ser declarat Arbre Monumental de Catalunya per la Generalitat. Anar a veure’l es converteix en un premi després de fer una bona caminada.

Una experiència turística que us proposem és la de visitar la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix, es tracta d’un espai fluvial que conserva una bona mostra de vegetació aigualosa i de ribera.

Trobareu una important presència de bosc de ribera a més d’una gran diversitats de fauna amb nombroses espècies d’animals. I dins de la Reserva podeu visitar el Centre d’Interpretació del Camí de Sirga. On també podràs fer turisme ornitològic ben interessant.

Si sou amants dels animals de tot tipus, Flix des del 2001, que treballa en un projecte per reintroduir la cigonya blanca a qui se li dedica una festa a l’any. Així com també, van iniciar el projecte de recuperació d’herbassars inundables amb la pastura de cavalls de la Camarga. Amb treballs com aquests fan que Flix compti amb una flora i fauna excepcionals i sigui un atractiu turístic per a tots els curiosos i curioses.

Flix durant l’any organitza diferents esdeveniments perquè sempre es mantingui actiu el municipi, ja siguin festes encarades als infants, als joves o als adults.

Sempre hi ha activitats per a tothom perquè siguin moments de diversió. Pots consultar la seva pàgina web i assabentar-te de tot el que organitzen al llarg de l’any.

Aquests dies de bon temps, aprofita per anar a la Ribera d’Ebre i visitar Flix!

 

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ