Figueres és cultura

FIGUERES ÉS ÀNIMA I VIDA

Història paisatges i la identitat de l’Alt Empordà

Aquest encantador municipi és l’epicentre de l’Alt Empordà que conquista, fins i tot, al més despistat, ho fa d’una manera especial, tot exposant l’entitat més pura de la seva situació geogràfica. A cada pas per Figueres t’enamores, ja sigui perquè la ciutat està envoltada de tres parcs naturals o perquè viu als peus del Pirineu i a quinze quilometres del mar Mediterrani. Figueres sempre deixa una instantània plena de cultura i anècdotes amb petits records en forma de museus, arquitectures i el gaudir del temps lliure. Es pot afirmar amb seguretat que no hi ha racó que no tingui algun monument que cridi l’atenció.

Així doncs, posa’t còmode, anem a descobrir algunes delícies d’aquest bonic municipi de l’Alt Empordà. Et sorprendrà el teatre-Museu Dalí, tant per dins com per fora, també ho faran el museu del Joguet de Catalunya, el de l’Empordà, el de la Electricitat i el de la Tècnica de l’Empordà. Cada un d’ells especial per tot l’aprenentatge i història que tenen al seu interior i on, tant petits com grans, hi troben el seu punt d’interès.

Per la seva immensa superfície (32 ha) i el seu extens perímetre (3.120 m), Figueres compta amb la fortalesa moderna més gran d’Europa, el Castell de Sant Ferran (s. xviii), declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Les sofisticades tècniques constructives aplicades a l’enginyeria militar de l’època i les vistes privilegiades sobre Figueres i la plana de l’Empordà fan imprescindible visitar-lo.

La ciutat de Figueres compta amb milers de racons plens d’història que llueixen una imatge preciosa

Pots conèixer el municipi de moltes formes diferents com per exemple, passejant per la rambla o participar en les visites guiades “Descobreix Figueres”. Podràs sentir el seu bon tarannà a les terrasses dels bars i restaurants, els quals tenen clar que oferir als seus clients, productes de km0 i sobretot, que sigui de l’Empordà essent una exploració de sabors cada àpat. Menjar a Figueres és d’un altre món ja que comptem amb DO d’oli i vi, els quals són els protagonistes de les taules dels comensals que acompanyen a les receptes més típiques d’aquesta zona, com per exemple un bon arròs negre.

Si us quedeu a dormir a Figueres teniu les opcions d’hotels, pensions, hostals, apartaments i habitatges turístics, us convidem a que ho feu, perquè la nit de Figueres és màgica. Pots fer recorregut tot passant per la Plaça del Sol i el Recinte Firal, i sentir com cau el dia tot gaudint de música i bon ambient que es viu als seus locals. Asseu-te en alguna terrassa de la Rambla o de la Plaça de les Patates i deixa’t enamorar per la brisa del capvespre.

Una ciutat dinàmica, amb milers de plans perquè cada dia sigui diferent, tot fent descoberta de la natura que l’envolta. On cada excursió o activitat es converteix en una aventura sensorial en la que poder fer senderisme o rutes en bicicleta per diferents emplaçaments, com per exemple pel camí natural de la Muga.

Els seus vilatans i vilatanes cuiden els carrers i tot el que els rodeja i de ben segur, s’asseguraran de que t’emportis un bonic record d’ells. Però, no t’oblidis que aquesta ciutat té una gran vocació comercial, ja que va ser la primera ciutat gironina en disposar d’una zona comercial de vianants al centre urbà.

Cada punt, cada racó està ple d’història que llueix una imatge preciosa que crida a ser fotografiada, que atreu a voler-s’hi aturar, agafar aire i recarregar les piles. Figueres és màgica per milers de motius, viu-la en primera persona.

Per a més informació, visita figueres.cat

 

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ