L’Ametlla de mar i les seves 7 cales

L’Ametlla de Mar i les seves 7 cales

Les platges envoltades de natura, la tranquil·litat de les cales verges i les aigües cristal·lines estan molt més a prop d’on et penses.

Potser creus que per perdre’t en un paratge idíl·lic com el descrit hauries d’agafar un vol transatlàntic, però tinc una bona notícia: no et farà falta. A l’Ametlla de Mar trobaràs el que busques i necessites més que mai. Ens acompanyes a fer un capbussó?

Comencem aquest recorregut per les platges de l’Ametlla de Mar. No sé si t’agrada més l’arena o la pedra. A la Cala, com l’anomenem nosaltres, hi trobaràs de tot.

Si ets un amant de la natura en estat pur, l’Ametlla de Mar compta amb cales verges. Sí. Sí verges. És a dir, cales on s’ha prioritzat mantenir l’estat natural de la costa. Aquestes cales compten amb el distintiu de banderes verdes que atorga Ecologistes en Acció. Aquestes platges verges destaquen per la qualitat mediambiental, ja que la intervenció humana, segons l’entitat ecologista, és poca o gairebé inexistent.

Les 7 cales que gaudeixen d’aquest distintiu a l’Ametlla de Mar són:

Cala de Santes Creus: És una de les més interessants per la seva bellesa i pel seu alt valor paisatgístic. També englobada dins del PEIN, espai protegit d’interès natural, podem trobar-hi per una part la costa del Mar Mediterrani i per l’altre una llacuna natural de gran interès natural i ecològic.

L’Estany Podrit: A la zona sud de la població, al llarg del recorregut del GR-92, trobem aquesta petita platja de còdols. En aquesta platja, com a curiositat, hi ha dos gran pins al mig de la platja, gairebé a tocar de la mar. Un aixopluc del sol natural que durant anys ha arrelat en aquesta cala.

Cala de l’Illot: Un dels racons paradisíacs per excel·lència. Aquesta platja és un petit trosset de terra que uneix la costa amb la Roca de l’Illot. Aquest indret és sorprenent per molts motius. Un dels quals és evident, una bellesa única i autèntica del Mediterrani. L’altre, és que no sempre s’hi pot accedir. Tot depèn del nivell del mar. Aquesta característica fa que algun any la Roca de l’Illot es vegi com una petita illa i altres sigui una península de la costa.

Cala de l'Illot

Port Olivet: Al llarg de la costa de l’Ametlla trobem restes del que va ser la Guerra Civil. Una d’elles és la bateria de la costa, també anomenada “les fortificacions” de l’Ametlla de Mar, amagades entre la platja de l’Estany i la de Port Olivet. Aquests factors fan que, a part de la seva bellesa i naturalitat, sigui una de les més visitades gràcies al seu alt valor històric.

Cala Llenya: També a la part sud de la població, trobem aquesta petita platja amagada baix de grans penya-segats rogencs, pins i atzavares. Aquesta característica la fa diferent a la resta de platges.

Cala de l’Àliga: La cala se situa a l’extrem sud del terme municipal, en un indret paisatgístic increïble. Es tracta d’una cala formada per còdols.

Platja del Torrent del Pi: Envoltada d’una gran vegetació de pins. Ens endinsem a través d’un caminet de terra per arribar a aquesta platja de còdols anomenada igual que el barranc al qual posa fi,  el del Torrent del Pi. Actualment, és la platja naturista de la població, lloc idoni per als amants de la natura en estat pur. Amb una llacuna natural, forma part dels espais d’interès naturals protegits de la costa de l’Ametlla de Mar.

D’altra banda, l’Ametlla de Mar també compta amb altres tipus de platges que tenen un accés adaptat a tota mena de públic. Les platges que recomanem a continuació compten amb el distintiu de bandera blava.

L’Alguer: És una platja situada al centre del nucli urbà. De molt fàcil accés, es tracta d’una de les platges idònies per gaudir amb família. Així que si visites l’Ametlla de Mar i vols saber que fer amb nens, no ho dubtis i ves. La platja compta amb vigilància de la Creu Roja com la resta de platges amb el distintiu de bandera blava.

Platja de Pixa-vaques: Situada al final del passeig marítim és la cirereta del pastís. Una platja envoltada de natura i que compta amb un càmping a tocar. Com totes les platges de bandera blava compta amb rampes adaptades, dutxes, i molts altres serveis.

Calafató: Aquesta platja està situada a la urbanització Calafat i té una sorpresa. En un dels costats trobaràs el camí que et portarà als Ribellets. Unes petites cales que et captivaran. Així que si t’ha agradat la Platja de Calafató, no et descuidis de gaudir d’aquestes cales d’ensomni.

I el recorregut no s’acaba amb les banderes blaves. L’Ametlla de Mar també compta amb altres platges i cales que no et pots perdre perquè tenen un encant especial.

Platja de Sant Jordi:  Aquesta és una de les platges situades a la zona nord del municipi. Aquesta platja té un triple al·licient. Les aigües cristal·lines i la fina arena són uns dels atractius de la platja. A més, gaudir del paisatge sota l’atenta mirada de les restes del castell de Sant Jordi, no té preu. El fortí, que data del s. XII, és un dels tresors històrics del municipi. A més, no et preocupis per l’aparcament. Per tant, aquesta platja també és una de les propostes idònies per gaudir amb família.

Cala Forn: Aquesta és una platja preciosa que es troba molt prop de la Platja de Sant Jordi i de Cala Vidre. El paisatge i la qualitat de l’aigua són un leitmotiv de les cales d’aquesta zona nord del municipi.

I, finalment, l’Estany: L’Estany és un dels indrets preferits pels caleros i caleres. És un port natural i platja amb un encant increïble. Res és millor que gaudir del capvespre en aquest indret! T’enamorarà.

Desitgem que aquest viatge virtual per les nostres platges es converteixi en realitat ben aviat! T’esperem!

I si ets dels que els agrada l’acció quan penses amb la platja, és a dir, en practicar esports nàutics no et perdis tot el que et pot oferir la proposta l’Ametlla de Mar Experience.

Per a més, informació visiteu www.ametllamar.cat

Venue Details
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map
UBICACIÓ