Esterri d’Àneu, l’autenticitat del Pallars Sobirà

Rutes per Catalunya al Pallars Sobirà

Què fer a Esterri d’Àneu?

L’Autenticitat del Pallars Sobirà

Ho podríem dir de moltes maneres però, Esterri d’Àneu amb els seus extensos prats verds i el seu meravellós riu s’ha convertit en més que un poble.

Se’l considera el centre geogràfic, econòmic, social i cultural de les Valls d’Àneu. La seva situació geogràfica és idònia ja que es troba assentat en una àmplia vall, amb unes imponents muntanyes que li donen el toc màgic per convertir-se en un indret de somni.

Descobrim el poble

Passejant per aquest racó de les Valls d’Àneu us adonareu que es van formar les primeres cases al resseguir del curs del riu. Aquesta construcció li ha atorgat dues parts diferencies i ben definides del poble, que li donen un aire agradable que omple de vida el centre històric.

En aquesta època, trobareu Esterri d’Àneu ben guarnida de flors que destaquen entre les parets grises de les seves cases. Podeu donar una volta pel carrer major, on hi trobareu tot tipus de comerços, restaurants i allotjaments.

A més d’apropar-vos a l’Ecomuseu dedicat a l’etnografia de les valls d’Àneu i la resta del Pallars. La seva creació neix d’una nova concepció museològica i museogràfica on el visitant s’endinsa, d’una manera activa i participativa, en les formes de vida del Pallars de principis de segle. S’organitzen diferents visites guiades a diferents emplaçaments com les esglésies i patrimoni cultural de les Valls d’Àneu.

Tampoc us podeu perdre la visita a Casa Gassia que manté la seva estructura original, marc ideal per a mostrar les singularitats de la vida familiar i de l’espai domèstic en aquestes valls pirinenques durant la primera meitat del segle i fer la visita guiada teatralitzada de l’Esperanceta.

Turisme Actiu

Les grans virtuts que presenta el territori aneuenc li permeten ser el punt de sortida de la majoria de rutes de senderisme i BTT del Centre de BTT de les Valls d’Àneu.

Hi ha una estreta i bonica relació amb els esports d’aventura, ja que presenta les característiques idònies per la pràctica de senderisme, ja que Esterri esdevé una base ideal per als aficionats a la muntanya, des d’aquí es poden realitzar infinitat de rutes de senderisme i alta muntanya de tots els nivells i característiques.

A més d’altres activitats com excursions a cavall, descens de barrancs, kaiac i canoa, entre moltes altres que et fan treure tota l’adrenalina possible.

I per acabar…

Tots sabem que, quan fas una excursió sempre s’obre la gana, així què et presentem els sabors de la terra que has de degustar quan vagis a Esterri d’Àneu.

Com a bon municipi de muntanya es destaquen artesans que elaboren carns i embotits espectaculars per al paladar, així com dolços deliciosos que omplen les pastisseries més artesanes i, no ens poden deixar d’anomenar els iogurts, un altra exquisidesa per acabar un bon àpat.

Deixa’t encisar pels comerços locals i enamora’t de tots els seus productes o almenys, menja en algun dels seus restaurants, t’emportaràs un bon record gastronòmic. Saber que tot allò que tots els productes són de proximitat i que les mans són la maquinària per elaborar-los et fan apreciar molt més allò que menges.

Venue Details
Photos
Leave a Comment

Venue Details
Venue Map

PUBLICITAT

Anuncia't

UBICACIÓ

UBICACIÓ